Javni nad pozebo, kdo je predlagal rešitev?

0
97

Narava dela po svoje in tukaj smo nemočni. Čeprav imamo v Sloveniji zajeten aparat oz. službe s sekretarji, direktorate, direktorje direktoratov, različne agencije, vodje služb itd., ki so na plačilnih listah, slednje plačujemo davkoplačevalci, pa o njihovem delu vemo malo. Človek bi pričakoval, da bomo ob mali armadi javno zaposlenih izluščen strokovni kader, ki bo na vsakem področju znal svetovati oz. vsaj ponujati rešitve, kako nad nevšečnosti oz. prepreke in da pri vsem tem ne bo zahteval še kakšnega finančnega poplačila za strokovnost.

Primer je še druga pozeba, v dveh letih, ki je prizadela Slovenijo. In kako se lahko naši sadjarji oz. kar kmetovalci sploh zavarujejo pred tem vremenskim pojavom? Vsekakor težko, ampak vsaj preverjene delne rešitve so, če bi le javni imeli posluh za to. .

Predloga za eno izmed rešitev niso posredovali javni uslužbenci, pač pa ljudje, ki se s to dejavnostjo ukvarjajo in prav državo opozarjajo na večjo in realno odzivnost. Ljudje, ki se ukvarjajo, delajo in tudi poskušajo zaslužiti z delom v naravi, z naravo, vedo, da je to njihovo življenje, posel. Zavedajo se, da gre za doma vzgojene dobrote, ki jih ponujajo in da zaposlujejo delovno silo, ki jo plačujejo in tem prispevajo tudi v davčno blagajno. Tako s prispevki kot tudi z davki.

Predvsem se pa zavedajo, da je to domače in da je zraslo na slovenskih tleh. Na veselje vseh, ki kupujemo in uživamo te dobrote, jih podpiramo.

Kmetijsko ministrstvo pa bo zaradi letošnje pozebe pripravilo interventni zakon, v ta namen je ustanovilo ekspertno-akcijsko skupino, ki mora v mesecu dni pripraviti načrt ukrepov za odpravo posledic. Minister Židan pravi, da bo to prineslo spremembo programa namakanja kmetijskih površin z večjim poudarkom na oroševanju.

In spet bomo imeli skupino, ki bo najverjetneje delala brezplačno.

 

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj