Jaz, ti, mi za Slovenijo, za ginekološki oddelek SB NM

Jaz, ti, mi za Slovenijo, za ginekološki oddelek SB NM

-
0 209

Projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za novo življenje, povezuje posameznike, društva in organizacije, katerim je mar čisto okolje in jim zdrav način življenja ni tuj. Izkupiček tokratne dražbe bo namenjen Ginekološko – porodniškemu oddelku SB Novo mesto.

Društvo Tandem Zagorje želi s projektom ozavestiti mlade o pomenu čistega in zdravega okolja, jim privzgojiti pozitiven odnos do narave ter jih poučiti o pomenu recikliranja in o krožnem gospodarstvu. Večina proizvedenih odpadkov je lahko ob pravilnem zbiranju in ločevanju tudi surovina za nadaljnjo predelavo.

Projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo pa ima tudi dobrodelno noto. Društvo Tandem Zagorje, skupaj s partnerji: embalažno shemo Dinos DROE Unirec, programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja organizira zbiralno akcijo PET plastenk v kateri večinoma sodelujejo šole in vrtci po vsej Sloveniji, vsako leto pa se jim pridruži tudi nekaj podjetij in posameznikov. Ves izkupiček vsako leto namenijo eni izmed  slovenskih porodnišnic.

Pri Rdečem križu Slovenije pa je za namen akcije odprt tudi poseben račun, kamor lahko posamezniki preko SMS donacij na številko 1919 s ključno besedo INKUBATOR5 darujejo 5 evrov.

Vsako leto pa pripravijo tudi dražbo dresa slovenskih športnikov in ekip s podpisom. Letos bodo dražili drese s podpisi kolesarja Primoža Rogliča, nogometne reprezentance in igralca namiznega tenisa Darka Jorgića.

Dražba bo potekala preko oddaje ponudb na elektronski naslov tridea.doo@gmail.com. Izklicne cene so navedene za vsak dres posebej. Oddane ponudbe bodo sproti objavljene na FB profilu akcije Jaz, ti, mi za Slovenijo. Dražba se bo zaključila 15. 5. 2019 ob 16. uri. Najboljši ponudnik bo postal lastnik dresa.

Pobudnik projekta Društvo Tandem Zagorje bo zbrana sredstva namenil Ginekološko – porodniškemu oddelku Splošne bolnice Novo mesto za nakup monitorja za spremljanje vitalnih funkcij novorojenčka.

Zbiranje odpadne embalaže, ohranjanje čistega okolja, predvsem pa skrb za sočloveka so glavni namen projekta Jaz, ti mi za Slovenijo.