Je korona kaj v žlahti z oranžnim iz 1960?

0
6462

To je samo moje razmišljanje, spremljanje vsega dogajanja ob koronavirusu, zgodovine in nikakršna trditev, spoštovani bralci, cenjene bralke. Vse bolj pa verjamem, da so se vojne z orožjem preselile na druga področja, kjer se lahko uporabi drugačno orožje. Kot zapisano v uvodu, to je moje razmišljanje ob spremljanju sveta. 😉

Najprej sedanjost. Še vedno težko razumem, kako naj bi poskrbeli za t.i. samozaščito, ko pa je dovoljen čredni nagon v štacunah?! Prav tako na bencinskih servisih, nekatere t.i. naftne družbe se celo hvalijo, kako bodo poskrbele za energente, razkužil na različnih pos terminalih na svojih servisih za kupce oz. uporabnike pa nimajo oz. vam jih lahko prodajo. Prav tako so zanimivi tisti, ki veliko kasirajo, pa čeprav jih praznimo mi, davkoplačevalci, upravljavci bankomatov. Spet zdravo razmišljanje v t.i. nezdravih časih. Na nobenem bankomatu še nisem zasledil, da bi skrbniki poskrbeli za preprečitev širitve omenjenega virusa, itd. Po njihovih aparaturah šlatamo vsi, razkužili ne, če je že t.i. izredno stanje, kajne?

V državi je huda psihoza, mislim da, nas je več obremenjenih in celo postalo bolnih ob vseh informacijah. Se strinjam, da je prav, da se bolezen ne širi, ampak imamo v Sloveniji in po svetu številna druga obolenja, kjer pa tako rigoroznih ukrepov niso – nismo nikoli sprejeli. Zakaj takšni ukrepi? Po vsem tem predvidevam, da strokovnjaki omenjenega virusa ne poznajo oz. ne vedo, kako se mu zoperstaviti. O slednjem pričajo odgovori na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje – TUKAJ.

Očitno je, kar prebiram, tako strokovne kot medijske članke, da je ta virus tabu oz. kar nihče od svetovno odgovornih ne ve nič, pa čeprav se je prvič, sicer z drugačnim imenom, ta virus pojavil leta 1960. Takrat kot bronhitična okužba pri piščancih in prehladu pri človeku, s t.i. nosnimi (sinusnimi) izcedki.

Spoštujem in razumem vse obolele pri nas in jim želim čimprejšnje okrevanje, ampak moje mnenje je, moje mnenje, da je vse skupaj pretirano. Je ta koronavirus kuga, kolera, črne koze, ali katera izmed podobnih usodnih bolezni, ki so uničevale nacije? Nekatere izračune so strokovnjaki predvideli, ampak…

Prav tako v tem času še nisem slišal nobene izmed gigantskih farmacevtskih družb, ki bi ponudila zdravilo oz. dela na tem, da bi našla učinkovito zdravilo. O tako imenovanem virusu številni strokovnjaki očitno ne vedo veliko, poznajo inkubacijsko dobo, pa še tukaj si niso povsem enotni, kako blažiti simptome in za koga je največkrat obolenje usodno. Nekako tako, starejši in bolehni klonijo, mlajši preživijo.

Kot oseba, ki me zgodovina zanima, se sprašujem, če je morda še kaj ostalo iz nekdanjih vojaških posegov iz prejšnjega stoletja v azijskih držav, ko so določeni zavojevalci z zahoda sveta delili ‘mir’ s kombinacijo herbicidov in zastrupljali naravo, z namenom, da bi dosegli svoje nasprotnike. Ne vem, bi moral kdo vprašati vojsko oz. najmočnejše vojske sveta, če morda kaj o tem vedo oz. njihove farmacevte, če je ostalo še kaj takrat na novo namešanega v erlenmajericah?

Samo za informacijo, leta 2019 je za eno izmed oblik grip v Sloveniji umrlo več kot 160 ljudi. In kot laik verjamem, da za posledicami koronavirusa pri nas toliko žrtev niti približno ne bo! Želim, da jih sploh ne bo.

In če je bilo pred 60 leti v Aziji oranžno, pa je danes dobršen del sveta v rdečem, rdečem zdravstvenem alarmu.
(vsi, ki vsaj malo poznate zgodovino, veste o čem razmišljam)

Pa naj bo zdravo 😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj