četrtek, 28 marca, 2024
DomaZabavaJernej Zoran in Greva tja

Jernej Zoran in Greva tja

Dolenjski glasbenik je te dni izdal novo skladbo z naslovom Greva tja. »Skladba je odraz obdobja, v katerem živimo. Iz ene globalne krize smo čez noč prešli v drugo. Pretresi tu, presenečenja tam.

‘Ljudje imajo tega dovolj. Čas je za več svetlobe v naših življenjih, za več srčnosti. Zemlja doživlja preporod in očiščenje. Traja in bo še trajalo. Ampak na koncu bo bolje,’ pravi Jernej, ki je za glasbeni izdelek tudi tokrat poskrbel večinoma sam. Je avtor glasbe, besedila in aranžmaja, odigral je kitare, se podpisal kot producent in stopil tudi pred mikrofon. ‘V karantenskih časih sem se navadil sodelovati z glasbeniki iz tujine in navada je ostala – bas je odigral Hrvat Darko Vlahović, klaviature Italijan Damiano Della Torre, bobne pa Američan Brian Petry. Za miks je poskrbel Andrea Flego, mastering pa je delo Misjaha van der Heidna.’

Jernej Zoran se spomladi s prenovljeno zasedbo (Jernej Šuštaršič – klaviature, Sebastjan Podlesnik – bas, Miro Tomšič – bobni) vrača na koncertne odre, s katero bo predstavil tudi lani izdani instrumentalni kitarski album What Happens If I Press This Button.

(foto: Mateja Gašperin)

https://www.youtube.com/watch?v=ijc5JJY2fi4&ab_channel=JernejZoran

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča