torek, 21 marca, 2023
DomaKulturaJernej Zoran 'What Happens If I Press This Button?'

Jernej Zoran ‘What Happens If I Press This Button?’

Dolenjski kitarist, avtor glasbe in besedil, aranžer in producent Jernej Zoran je pred dnevi izdal svoj peti samostojni album z naslovom What Happens If I Press This Button? Če nam je na svojem prejšnjem dolgometražnem izdelku Stik predlani postregel z vrsto vokalnih komadov (Stik, Minevamo, Galaksije strtih src, če omenimo nekaj singlov s tiste plošče), se tokrat predstavlja s pestro zbirko inštrumentalnih kitarskih skladb, ki so slogovno mešanica rocka, bluesa in popa.

Že angleški naslov albuma daje slutiti, da se Jernej tokrat obrača predvsem v tujino. »Inštrumentalna glasba ne pozna jezikovnih ovir. Prvi odzivi kritikov iz tujine, kot tudi iz domačih logov so odlični in še ena potrditev, da je začrtana pot prava,« pojasni Jernej, ki svojemu novemu izdelku v šali pravi »moj karantenski album«. Nastajal je namreč od lanskega oktobra do letošnje pomladi, kitarist pa je glasbene sodelavce izbral prek spleta. »V vsakem slabem je seme dobrega, če si ga pripravljen poiskati. Na spletu sem našel bobnarja iz Združenih držav ter basista s Hrvaške in sledilo je intenzivno izmenjevanje posnetkov. Odlična mednarodna izkušnja, prijetno širjenje obzorij – vsekakor bo takšen način glasbenega sodelovanja postal stalnica mojega ustvarjanja v prihodnosti,« doda Jernej, ki je za naslovno skladbo posnel tudi videospot.

Album je že na voljo v digitalni obliki na vseh platformah za pretočno predvajanje glasbe, za analogne zanesenjake pa tudi kot stara dobra zgoščenka.

(Foto: Mateja Gašperin)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno