četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeJesenska jutra, poletni dnevi

Jesenska jutra, poletni dnevi

Petek bo sončen in suh, pihal bo šibak vzhodni veter, ob morju pa maestral. Popoldne bo predvsem v zahodni polovici države na nebu nekaj visoke oblačnosti. Temperature bodo zelo prijetne. Na Primorskem se bo ogrelo do 27 stopinj, v Ljubljanski kotlini bo stopinja manj, na JV bo 25 stopinj Celzija. 24 stopinj bo na SV, še kakšna manj bo na SZ Slovenije.

Naslednjih dnevi bodo več kot primerni za obisk vršacev, tudi tistih naših najvišjih. Jutri bo sončno in suho, le popoldne bodo nebo občasno prekrivali prosojni oblaki, ki bodo nad vrhovi. Vetra bo malo, v sredogorju bo pihal šibak vzhodnik, višje pa severni veter. Nekoliko topleje bo kot danes, na 1500 metrov bo 12 stopinj, na 2500 metrov 7.

V soboto bo prehodno nekaj več oblakov, sploh v popoldanskem času bodo ti pogosto zastirali sončne žarke, ampak padavin NE bo. Zjutraj bo 11, popoldne okoli 25 stopinj. V nedeljo se bodo oblaki umaknili, večinoma sončno bo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem burja, čez dan bo okoli 25 stopinj, ob morju pa blizu 30.  Suho in večinoma sončno vreme z nekaj jutranje megle se bo nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu, omembe vrednih padavin zaenkrat ni na vidiku vsaj do 10. septembra. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča