Joker Out na Evrovizijo

0
304

Skupina Joker Out, v zadnjem obdobju ena najpopularnejših skupin v Sloveniji, bo prihodnje leto v Liverpoolu zastopala Slovenijo na Evrovizijskem odru. Skladbo, ki bo predstavljala našo državo bodo peli v slovenščini, že čez nekaj dni pa jo bodo posneli v Hamburg, kjer bodo med drugim ustvarjali tudi album za mednarodno tržišče.

“Vedno smo si to želeli, ampak presenetilo nas je, da letos gremo kar direktno,” so za naš portal povedali mladi glasbeniki, ki pravijo, da Evrovizijo spremljajo že od otroštva. Bobnar Jure Maček je dejal, da jim bo verjetno dejstvo, da so bili za slovenske predstavnike izbrani na internem izboru in jim ne bo potrebno tekmovati na Emi, stvari nekoliko otežilo. “Težje nam bo, kot če bi bila Ema in bi šli po klasičnih poteh.” Pevec Bojan Cvjetićanin dodaja: “Zdaj imamo to dolžnost, da glede na to, da smo šli direktno, res moramo domov pripreljati rezultat. Me ne skrbi, da bo veliko komentarjev, če nam ne uspe: ‘Sej sem vedel.'” Kitarist Kris Guštin pravi, da jih je še teden nazaj za nastop precej skrbelo, saj pesem še ni obstajala.

Evrovizija bo glasbenikom odprla vrata v tujino, kar pa so si želeli in načrtovali že dlje časa. “Letos gremo z Evrovizijo ali brez poskusiti še v tujino. Naš producent je Todd Burke, ki je iz Amerike, tako da sta z Žaretom Pakom v koprodukciji. Plan je Zahodna obala, pa tudi kakšna Evropa. Sedaj smo dobili nek dober direktni ukaz, odskočno desko.”

(foto: Luka Rifelj/DolenjskaNews)