Junij je lahko bolj muhast kot april

0
161

Ponoči se bodo ob južnih višinskih vetrovih preko Slovenije pomikali novi padavinski pasovi. Ob krajevnih nalivih lahko močneje narastejo nekateri vodotoki, možna so tudi manjša razlivanja. Težišče padavin bo sicer še naprej v zahodni Sloveniji, medtem ko bo marsikje na SV-du dežja le za vzorec. Jutranje temperature bodo v večjem delu države okoli 14 st. C, na Gorenjskem bo 11 st. C, na Primorskem, kjer je proti jutru možna tudi kakšna nevihta, pa bomo izmerili od 15 do 17 st. C. Oblak bodo nad Slovenijo skozi ves dan. Na Štajerskem in v Prekmurju bo večinoma suho, drugje bodo še nastajale krajevne padavine, deloma plohe in popoldne tudi posamezne nevihte. Temperature ne bodo daleč od t.i. poletne vročine. e bodo le okoli 20 stopinj, le na Primorskem bo do 23 st. C.

Tudi pobočja gora bodo ovijali oblaki. Skozi ves dan bodo nastajale krajevne padavine, predvsem plohe in tudi posamezne nevihte, ki jih bo več v zahodnem delu gora. Izrazitejšega vetra ne bo, močneje bo zapihalo le ob nevihtah.

V sredo bo krajevnih padavin nekoliko manj, a bo kljub temu še prevladovalo oblačno vreme. Zvečer bo dež povsod ponehal in začelo se bo jasniti. V drugi polovici tedna bo vreme bolj stabilno. Dopoldnevi bodo večinoma sončni, ob popoldnevih pa bo oblakov več, a bodo plohe in nevihte precej redke in omejene bolj kot ne le na hribovite predele. Tudi temperature bodo višje. Marsikje na vzhodu bodo nad 25 st. C. Kot kaže, pa takšno vreme ne bo imelo dolgega roka trajanja, saj bo od nedelje naprej ozračje spet bolj nestabilno. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj