sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeJunij se je nalezel aprila, le da ima višjo temperaturo :)

Junij se je nalezel aprila, le da ima višjo temperaturo :)

Noč bo oblačna. Na SV-du bo večinoma suho, drugod bo občasno še deževalo. Nastajale bodo plohe, na Primorskem lahko tudi kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo ob morju, kjer bo večji del noči pihal jugo, proti jutru pa bo zapihala šibka burja, do 18 st. C. V večjem delu Slovenije bo od 14 do 16 st. C. V alpskih dolinah bo 11 st. C.

Dopoldne bo padavin malo, možna bodo tudi krajša obdobja sončnega vremena. Spet pogosteje bo deževalo sredi dneva in popoldne, nastanejo lahko tudi nevihte s krajevnimi nalivi in sodro. Pričakujemo tudi močnejši porast manjših rek in hudournikov, ki lahko ponekod tudi poplavijo. Sprva bo to najbolj verjetno na jugu Slovenije, kasneje so razlivanja možna tudi drugod.

Nekoliko topleje bo. Pred dežjem bo v večjem delu Slovenije od 19 do 23 st. C. Nekaj stopinj manj bo na Gorenjskem in Koroškem, kjer bo od 17 do 19 st. C.

V gorah bo že zjutraj marsikje oblačno in megleno s padavinami, popoldne bodo še nevihte. Pihal bo JZ veter, ki bo prinašal zelo vlažen in razmeroma topel zrak. Na 1500 metrov bo okoli 12, na 2500 metrov pa 5 st. C.

Sreda bo vremensko nekoliko prijaznejša. Zjutraj bo v večjem delu Slovenije še oblačno s kakšno kapljo dežja, že dopoldne pa se bo od zahoda zjasnilo. Popoldne bodo možne le kratkotrajne krajevne plohe in posamezne nevihte. Četrtek bo sprva povsod sončen. Čez dan bodo nastajali kopasti oblaki, iz katerih se bo spet razvilo nekaj ploh in neviht. K nam bo dotekal vse toplejši zrak in temperature bodo marsikje presegle 25 st. C, a kljub temu bo ozračje tudi ob koncu tedna popoldne nestabilno s krajevnimi plohami in nevihtami. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča