petek, 29 marca, 2024
DomaVremeJutra zimska, čez dan pomlad

Jutra zimska, čez dan pomlad

Začela se je meteorološka pomlad z zimski jutri. Noč bo jasna. Ker vetra ne bo, se bo ozračje hitro ohlajalo, kar pomeni, da se bomo zbudili v še eno mrzlo jutro. V alpskih dolinah se bodo temperature spustile do -10 st. C, v mraziščih Notranjske in Kočevske bo lahko še kakšna stopinja manj. Drugod bo od -6 do -4. Zmrzovalo bo tudi ob morju, kjer bosta dve stopinji pod ničlo.

Dopoldne bo povsod jasno, sredi dneva pa bodo nebo začeli osvajati koprenasti oblaki, ki pa ne bodo predstavljali prevelike ovire sončnim žarkom. Gostejša oblačnost nas bo od severa prekrila šele proti večeru. Sonce in šibak zahodni veter bodo živo srebro hitro potisnili navzgor. ++ Na jugu Slovenije bodo popoldanske temperature od 10 do 12 st. C, drugod bo od 7 do 9 st. C.

V sredo bodo razmere za obisk gora boljše, kot so bile v preteklih dneh. Dopoldne bo povsod sončno, popoldne pa se bo predvsem v zahodnem delu gora zmerno pooblačilo. Vendar ker bodo oblaki nad vrhovi, megle ne pričakujemo, prav tako tudi izrazitejšega vetra ne bo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 metrov 0, na 2500 metrov pa -7 st. C.

Četrtek bo sprva povsod sončen, popoldne pa bo predvsem na zahodu in severu države že nekaj oblačnosti. Na Gorenjskem bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Tudi v petek se bosta na nebu izmenjevali sivina in modrina. Popoldne bo zapihal SV veter, s katerim bo k nam začel dotekati hladnejši zrak. Ob koncu tedna bodo naši kraji na obrobju vpliva sredozemskega ciklona. Kaže na oblačno in vetrovno vreme. Predvsem na JV bo rahlo snežilo, občasno pa se bo lahko sneženje razširilo tudi drugam. (Rok Nosan/ Vreme 24/7)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča