petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoJutranja rutina s Saro Zupančič in Jutranjikom

Jutranja rutina s Saro Zupančič in Jutranjikom

Velikokrat zmotno mislimo, da ni pomembno kako začnemo svoj dan, pa vendar vse več raziskav kaže, da sta ravno jutro in jutranja rutina tista od katere je odvisen potek našega dne, tedna… Da v naš vsakdan uvedemo spremembe je seveda potreben čas, disciplina in vztrajnost.

Na predstavitvi dnevnika Jutranjik avtorice Sare Zupančič, ki ga je Klub poslovne odličnosti Dolenjske in Bele krajine gostil v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina, smo slišali nekaj ključnih točk in aktivnosti, ki nam lahko pomagajo pri izboljšanju in vzpostavljanju jutranje rutine, ki pa nam ne bo vzela veliko časa, če bomo uporabljali Sarin Jutranjik.

Kaj pa Jutranjik sploh je in kako deluje?
Jutranjik je dnevnik jutranje rutine. Zasnovan je za poslovno žensko, podjetnico in tudi vse ostale, ki želite v življenju uspeti na vseh petih glavnih področjih:
– osebna in duhovna rast,
– prosti čas,
– kariera in finance,
– zdravje in aktiven življenjski slog,
– družina in odnosi.

V začetku dnevnika se podučimo zakaj je jutranja rutina pomembna ter kako ga izpolnjujemo. Sledijo vaje iz refleksije (vprašanja, povezana s tem, kaj se je dogajalo v zadnjih mesecih), nato pa si zastavimo cilje in vizijo. V drugem delu izvajamo jutranjo rutino v trajanju 90 dni, kjer pred vsakim naslednjim mesecem izpolnimo mesečni pregled (mesečni cilji in navade, ki so v tistem mesecu pomembni in nas pripeljejo do tega, da uresničimo tudi dolgoročne cilje). Znotraj vsakega meseca se izpolnjuje dnevnik jutranje rutine – vsak dan pa je sestavljen iz petih nalog. Naloge se ponavljajo vsak dan, razen zadnje – ta je vsak dan drugačna in je sestavljena iz 4 področij (kreacija – delo, vizualizacija, odnosi in zdravje), in sicer na način, ki pokriva tudi 4 stebre po Sharmi (fizično zdravje, duša, srce in um).

Več o Jutranjiku si lahko preberete tudi na:   https://www.subscribepage.com/jutranjik .

Klub pa vas vabi na prihajajoče dogodke, ki jih lahko spremljate na: https://sites.google.com/view/ktpsdbk/aktualna-vabila .
Zapisali: Maja Fink in Sara Zupančič
Foto: Jadranka Meglen

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča