Jutro ledeno, čez dan medeno ;)

0
174

Ponoči se bo od severa pooblačilo, po nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti, zato jutri zjutraj sonca ne bo. Temperature bodo zimske. Najhladneje bo v Alpskih dolinah, do minus 5, stopinjo manj hladno bo v Prekmurju in na JV Slovenije, na Štajerskem in Koroškem ter v osrednji Sloveniji bo -3, medtem ko bo na Primorskem od 0 do 2 stopinji.

Dopoldne bo oblačno in suho, sredi dneva se bo od severa hitro zjasnilo in popoldne bo povsod nekaj sonca, še najmanj povsem na jugu Slovenije. In če bo še pred soncem hladno, se bo čez dan hitro ogrelo.

Najtopleje bo na Gorenjskem, Primorskem in Štajerskem, kjer bo okoli 8 stopinj, stopinjo manj bo v Prekmurju, na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini, najmanj pa v osrednjem delu Slovenije, še vedno toplih 6 stopinj.

Jutri zjutraj in dopoldne bo v gorah oblačno vreme, sredi dneva pa se bo od severa zjasnilo. Zjutraj bo vetra zelo malo, sredi dneva bo zapihal zmeren SZnik. Toplo bo, na 1500m bo sredi dneva okoli 6 stopinj, na 2500m bo okoli ničle.

V noči na soboto nas bo prešla zelo oslabljena hladna fronta. Oblaki in padavine se bodo do nas posušili, se bo pa v višinah ohladilo. Po nižinah bo v soboto zjutraj megla, ki se bo ponekod lahko zadržala večji del dneva. Največ sonca bo na Primorskem. V nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme, zjutraj bo -3, čez dan okoli 8 stopinj. Zadnji dan leta bo kot vse kaže minil v zanmenju nizke oblačnosti, sonca bo bolj malo, bo pa razmeroma toplo. Več sonca bo ponovno v začetku novega leta, temperature bodo postopno nižje.

Prvi del praznikov oz. počitnic je za nami. In nekateri te dni preživljate na belih strminah, ki so bele predvsem zaradi umetnega snega. Po Sloveniji trenutno obratuje 20 smučišč. In danes je bilo zelo toplo, marsikje zaradi inevrzije celo topleje kot po nižinah. A k sreči prevladuje suh zrak, ki ne vpliva preveč na mehčanje snežne podlage.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj