četrtek, 2 maja, 2024
DomaVremeJužna polovica suha, vroča in soparna

Južna polovica suha, vroča in soparna

Noč bo jasna. Sledilo bo sončno jutro. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije lahko nastane nekaj megle. V Vipavski dolini, na Krasu in ob morju, kjer bo pihala šibka burja, bodo temperature vso noč vztrajale nad 20 st. C. Tudi drugod bo jutro razmeroma toplo s temperaturami od 16 do 18 st. C. Bolj svežih 13 st. C bo v višjeležečih alpskih dolinah.

Četrtkovo dopoldne bo povsod sončno. Na jugu Slovenije bo sončno vreme vztrajalo tudi popoldne, drugod se bo oblačnost nekoliko povečala. Na severu Slovenije lahko spet nastane kakšna ploha ali nevihta. Zelo toplo bo in marsikje tudi soparno. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 27 do 30 st. C. Ob morju bo 31, na Goriškem in v Vipavski dolini pa 33 st. C.

Višje lege je preplavil za nekaj stopinj manj topel zrak. Na Kredarici so danes popoldne izmerili 12 st. C. Podobno bo tudi jutri. Zaradi velike temperaturne razlike med nižinami in višinami bo čez dan ozračje nestabilno, zato bo popoldne v gorah ob meji z Avstrijo spet nastalo nekaj ploh in neviht. Veter bo šibak. V sredogorju bo pihal vzhodnik, v visokogorju pa severnik.

V petek bo vreme podobno. Po sončnem začetku dneva bo nastajala kopasta oblačnost. Na vzhodu in severu Slovenije so popoldne spet možne posamezne plohe in nevihte. V soboto bo ozračje bolj stabilno. Popoldanske nevihte bodo tudi v gorah malo verjetne. Na Primorskem se bo ogrelo do 35, drugod bo malo nad 30 stopinj. Še za kakšno stopinjo bolj vroča bo nedelja, sončno in vroče poletno vreme z zelo majhno možnostjo za nastanek kakšne nevihte pa nas bo spremljalo tudi v prihodnjem tednu. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča