Kaj pa če bi zaporo prestavili na ponedeljek?

0
3460

Samo razmišljam ob vrhuncu t.i. turistične sezone. Imam občutek, da bosta sobota in nedelja v dolenjski prestolnici prometno zelo ‘zabasani.’ Ob zapori Levičnikove ceste, torej dela glavne ceste Nm – Metlika in ob začetku počitnic v nekaterih nemških zveznih deželah, v Italiji in tudi kolektivnih dopustov velikih podjetji pri nas, bodo poti po Novem mestu zaradi obvoza prometno zelo obremenjene. Številni dopustniki, ki se odpravljajo proti Hrvaški, namreč uporabljajo mejna prehoda Metlika in Vinica.

Obvoz bo na relaciji Seidlova cesta – Šmihelski most – Kandijska cesta ter obratno, križišči v Ločni in Žabji vasi bosta odprti za promet v ostale smeri. Ob napovedani gneči lahko pričakujemo, da bo precej otežen tudi dostop do zdravstvenih institucij oz. posredovanje nujne medicinske pomoči ZD Nm, ki je ob Kandijski cesti.

Da ne bo kakšne pomote, absolutno podpiram prenovo Levičnikove, ki je v slabem stanju, a glede na napovedan naval turistov proti jugu, ki se bo zgodil ta konec tedna in tudi z juga nazaj, morda še vremenskemu razvoju in da so naše ta velike firme na počitnicah vsaj dva tedna…., samo razmišljam, kar sem zapisal v začetku objave. Morda smo tudi pozabili, da letos, po dveh letih, ni koronskih omejitev in je počitniških selitev več.

Še bolj zanimivo je, da ena državna t.i. prometna firma opozarja na močno povečan promet za konec tedna, druga, prav tako državna, ki je sicer odgovorna za ceste nižjega nivoja kot so avtoceste, pa sprejme odločitev kot so jo. 😉