Kako bo tretji dan?

35700
9

Drugi dan tekmovanja na 18. mednarodnem prvenstvu Slovenije za namizni tenis se ni končal tako, kot so pričakovali organizatorji, pa tudi redki gledalci. Prvi se je res končal sanjsko, saj je kar šest slovenskih ekip prišlo v četrtfinala, tam pa so klecale ena za drugo, razen ekipe kadetinj.

Tekma z ekipo Nemčije je potekala daleč od tribune, na zadnji mizi pred prostorom za ogrevanje. Gledalci so pričakovali dokaj lahko zmago, a razen Jorgića, ki je brez težav odpravil svoja nasprotnika, ekipi Slovenije ni uspelo iztržiti tretje zmage. Izredno blizu le te je bil Tilen Cvetko, ki pa mu je ob koncu sreča obrnila hrbet in sanj o morebitnem in želenem finalu z Japonci je bilo konec.

Podobno razočaranje smo doživeli pri mladinkah. V četrtfinalu so se pomerile s Hrvaško in izgubile z 0:3.
Po dveh porazih mladincev in mladink so za obliž na rano poskrbeli kadetinji Katarina Stražar in Lara Opeka, ki sta dopoldan premagali ekipo Slovaške (3:0). V polfinalu proti vrsti Nemčije sta dekleti prikazali lep in dokaj izenačen namizni tenis. V vseh tekmah sta imeli priložnost za zmago in uvrstitev v finale, ki pa je nista izkoristili (1:3).

Kadeti so nastopili v treh različnih ekipah in vse tri so se uvrstile v četrtfinale. Za kaj več naši kadeti ta trenutek še niso sposobni. Skratka, prvi dan je bil sanjski, drugi dan je prišla streznitev, kaj nam bo prinesel tretji dan? Ob 9. uri se bodo na 10 mizicah začele tekme posameznikov. Podobno kot v ekipnem tekmovanju imajo organizatorji tudi tu visoke cilje, prvo mesto Darka Jorgića.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj