četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoKako je v vrtcih na JV Slovenije?

Kako je v vrtcih na JV Slovenije?

Medtem ko so v devetih regijah že začeli s poukom nižji razredi in so spet odprli vse vrtce, so razmere v treh t.i. črnih regijah, zaradi okužb s koronavirusom, šole še zaprte, vrtci pa odprti za t.i. nujne primere.

A slika je nekoliko drugačna. Namreč vrtci na JV Slovenije so bili vseskozi dobro zasedeni, saj starši, ki so delali, preprosto niso imeli varstva za otroke. In medtem ko so šolnikom in vzgojiteljem v t.i. rdečih regijah pred vnovičnim odprtjem ustanov ukazali obvezno testiranje, slednje v naši t.i. črni regiji ni obvezno. S tem ne mislimo na neodgovornost zaposlenih v vrtcih pri nas, saj skrbijo za zdravje in higieno, pač pa na ukrepe države in lokalnih oblasti.

Vse deluje na zaupanju staršev, ki morajo predložiti pisne izjave o zdravju otroka oz. v družini. A očitno se vse vedno ne izide. Tako je v teh dneh, zaradi okužb, zaprt vrtec Ostržek v Bršljinu.

Pri tem velja še enkrat poziv staršem, naj bodo iskreni pri izjavah, odgovorni do vseh ostalih otrok in zaposlenih v vrtcih.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča