sreda, 24 aprila, 2024
DomaGospodarstvoKakšna bo usoda Revoza?

Kakšna bo usoda Revoza?

Agonija proizvodnje avtomobilov se nadaljuje, tudi v Novem mestu. V Revozu so morali zaradi neredne dobave elektronskih sestavnih delov, ki jih vgrajujejo v Renaultova vozila, v začetku tedna vnovič zaustaviti proizvodnjo. Nadaljevali jo bodo prihodnji teden. Zaradi krčenja proizvodnje so bili sicer v Revozu na zadnji februarski dan preiti na zgolj eno proizvodno izmeno. Sicer je bilo krčenje proizvodnje predvideno za začetek aprila. Brez zaposlitve je tako ostalo še 450 zaposlenih, številni so sprejeli odpovedne pogodbe.

V Revozu iščejo dolgoročne rešitve za težave zaradi neredne dobave elektronskih sestavnih delov, je Revozov sindikalist Slavko Pungeršič povedal za STA. Drugih informacij sicer nimajo, proizvodnjo pa lahko zaradi nerednih dobav vnaprej načrtujejo le za približno dva tedna, je dodal. Glede bojazni, da bi se v Renaultovem vodstvu odločili za najslabšo možno rešitev, pa je dodal, da so možne oz. odprte vse rešitve.

“Glede obetov za prihodnost ne moremo dati nobenih konkretnih informacij, saj je trenutna situacija zelo negotova predvsem zaradi oskrbe s polprevodniki in globalnega prestrukturiranja avtomobilske industrije,” so sporočili iz Revoza. Glede aktualnih razmer so še zapisali, da se avtomobilska Skupina Renault in z njo tudi Revoz še vedno soočata z velikimi težavami na področju oskrbe z elektronskimi deli. Poslovanje je zaradi tega oteženo, veliko pa je prilagajanj in sprememb proizvodnih načrtov. (STA)

V Revozu so ob začetka epidemije še obratovali v treh izmenah, število zaposlenih so ob kriznih trenutkih zmanjšali s 3400 na 2400. Novembra še za 350 in s koncem februarja še za 450 zaposlenih. V podjetju tako ostaja le še okoli 1.500 zaposlenih.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča