sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeKakšno stopinjo manj, a še vedno brez padavin

Kakšno stopinjo manj, a še vedno brez padavin

V vzhodni Sloveniji bo noč jasna, drugod bo več oblačnosti, a bo ostalo večinoma suho. Le na Gorenjskem bo lahko v prvem delu noči padla kakšna kaplja dežja. Zjutraj bo najbolj sveže na severu države, kjer bodo temperature okoli ničle, v zatišnih legah Koroške in v višje ležečih alpskih dolinah lahko tudi kakšno stopinjo pod njo. V osrednji Sloveniji in na JV-du bo od 1 do 3, na Primorskem od 4 do 7 st. C.

Dopoldne bo nizka oblačnost nad Slovenijo razpadla. Sredi dneva bo sončno, nato pa bodo nebo začeli osvajati visoki koprenasti oblaki, ki se bodo k nam širili od zahoda. Ob šibkem vzhodnem vetru bodo temperature v večjem delu Slovenije za nekaj stopinj nižje od današnjih. Izjema je Primorska, kjer se bo ogrelo do 17 st. C. Drugod bodo termometri pokazali od 10 do 15 st. C.

Petek bo sončen, občasno bo na nebu tudi nekaj oblačnosti, ki jo bo več na vzhodu. Vzhodni veter se bo čez dan krepil, prav tako tudi burja na Primorskem. Na izpostavljenih mestih v Vipavski dolini bodo sunki nad 100 kilometrov na uro. V soboto vetra nekoliko manj, pričakujemo pa lahko več sonca. Še bolj sončni bodo dnevi med nedeljo in torkom, ko bo nebo marsikje povsem brez oblakov, popoldanske temperature pa bodo iz dneva v dan nekoliko višje. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča