sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeKakšno stopinjo manj, a ne bo sile :)

Kakšno stopinjo manj, a ne bo sile :)

Padavine bodo na zahodu in severu Slovenije tudi ponoči. Ker bo nad Slovenijo dotekal hladnejši zrak, se bo meja sneženja spuščala, tako da lahko zgodaj zjutraj nekaj snežink prinese vse do višje ležečih alpskih dolin. V preostalem delu Slovenije bo večinoma suho, med oblaki bo tudi nekaj jasnine. Po nižinah lahko nastane megla.

Jutro bo sveže. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 5 do 8 st. C. Na Gorenjskem bo 3 stopinje, na Primorskem pa do 11 stopinj. Čez dan bodo ob spremenljivi kopasti oblačnosti predvsem na severu in zahodu Slovenije še nastajale plohe.

Nekoliko hladneje bo kot danes, a mraza ne bo. Najbolj sveže bo v alpskih dolinah, 10 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od 13 do 17 st. C. Na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, pa bo okoli 18 st. C.

Ponoči bo v večjem delu gora snežilo. V Julijcih lahko zapade 20 centimetrov snega. Nestabilno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri čez dan. V gorskem svetu SZ Slovenije bo oblačno in megleno s sneženjem, drugod bo nekaj kratkotrajnih ploh. Meja sneženja se bo popoldne dvignila na 1600 metrov.

Tudi v petek bo več oblakov kot jasnine. Še bodo nastajale plohe, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. V soboto se bo hladen višinski zrak, ki povzroča nestabilnost ozračja, umaknil iznad naših krajev, zato bo več sonca. Po svežemu jutru bo čez dan toplo, okoli 20 st. C. V nedeljo bo oblačnost od zahoda naraščala. Nastala bo prosojna oblačna koprena, kasneje pa tudi vse več nizkih oblakov, ki bodo za sončne žarke manj prepustni, a do večera bo še ostalo večinoma suho. Padavine nas bodo zajele v noči na ponedeljek, ko nas bo dosegla hladna fronta. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča