sobota, 27 aprila, 2024
DomaVremeKateri izračuni se bodo uresničili?

Kateri izračuni se bodo uresničili?

Avgust se je začel in se bo tudi končal s polno luno. In če se je mesec začel z uničujočim vremenom, naj se konča brez takšnega scenarija. A slednjih je za ponedeljek več. Vsekakor pa si nihče ne želi novega zlivanja, udrihanja narave.

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije pooblačilo. Jasnina bo zjutraj vztrajala le še na vzhodu. Območja ob meji z Italijo bodo medtem že zajele prve plohe in nevihte.

Ob oblakih in vetru bo jutro marsikje zelo toplo. Na obali, kjer se bo krepil jugo, bo kar 26 st. C. Na Goriškem in v Vipavski dolini do 22 st. C. Tudi marsikje na vzhodu in v osrednji Sloveniji, kjer bo zjutraj že zapihal SV-dnik, bo malo nad 20 st. C. Na Gorenjskem bo 17 st. C.

Dopoldne bo na vzhodu še nekaj sonca, drugod bo oblačno. Padavine, ki bodo sprva nastajale na Gorenjskem, Primorskem in Notranjskem, se bodo popoldne počasi širile proti vzhodu. Ozračje bo nestabilno, zato bodo nastajali nevihtni pasovi, ki jih bodo spremljali močnejši nalivi in sunki vetra, pada lahko tudi toča. Težišče dogajanja bo predvidoma v zahodni polovici Slovenije, kjer lahko v le nekaj urah lokalno pade več kot 80 litrov dežja na kvadratni meter, ob pomikanju fronte proti vzhodu pa se bo, kot kaže, intenziteta nalivov hitro manjšala. Marsikje na vzhodu bo lahko do večera ostalo tudi suho. In tukaj bo tudi najtopleje,  s temperaturami od 26 do 29 st. C. Pred nevihtami bo podobno toplo tudi na Primorskem. V osrednji Sloveniji bo okoli 25 st. C. Le 18 st. C pa bo v alpskih dolinah.

V torek bo večinoma oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Nastane lahko tudi še kakšna nevihta. Dobra novica je, da bodo vmes tudi daljša suha obdobja. V sredo se vreme ne bo veliko spremenilo, kar pomeni, da se bodo še pojavljale občasne padavine, ki pa ne bodo obilne. Temperature bodo občutno nižje kot te dni. Marsikje ne bo niti 20 stopinj.  Veliko bolj optimistična je napoved za drugo polovico tedna, ko se bo k nam širilo območje visokega zračnega tlaka s toplejšim zrakom in temperature bodo ob sončnem vremenu spet presegle 25 st. C. Le jutra bodo bolj sveža in po nekaterih nižinah meglena. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča