Smola Katje, zlomljena palica

0
65

Nordijci nadaljujejo s svetovnim prvenstvom v Lahtiju. Tekaški del se začenja s sprintom v prosti tehniki. V izločilne boje so se uvrstile štiri Slovenke. A žal ostale v četrtfinalu. Največja smola se je zgodila Katji Višnar, ki je imela tretji čas kvalifikacij, takoj na začetku tekme se je Katji zlomila palica in tako veliko časa izgubila, Kljub vsemu je Katja tekla dobro in v zadnjem vzponu dohitela in prehitela tekmice, a ji je v zaključnem sprintu zmanjkalo moči in v svoji skupini osvojila peto mesto. Brez nadaljnjih bpojev so ostale tudi Vesna Fabjan, Anamarija Lampič in Alenka Čebašek.

V Lahtiju so se izločilni boji začeli ob 16.30. Odlična je bila s tretjim časom Katja Višnar, ki je bila na 1,4 km dolgi progi le 2,52 sekunde počasnejša od Norvežanke Maiken Caspersen Falla, ki je dobila kvalifikacije. Drugi čas je postavila Finka Mari Laukkanen.

Vesna Fabjan je zasedla 16. mesto, Alenka Čebašek je bila 18., za las pa se je naprej prebila tudi Anamarija Lampič, ki je bila 30. V moški konkurenci nastopajo Miha Šimenc, Janez Lampič in Miha Dolar.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj