Katrašniku dirka Beograd – Banjaluka

0
40

Gašper Katrašnik je veliki zmagovalec dvodnevne dirke Beograd – Banja Luka (Banjaluka) (UCI 2.1), pohvale pa gredo tudi ekipi, ki mu je močno pomagali pri ciljnih šprintih. Gašper je zmagal obe etapi, seveda je slavil tudi v skupnem seštevku.

Prva etapa je vodila od Beograda do Brčkega, druga pa od Teslića do Banja Luke, na obeh pa smo pričakovano videli šprinterski boj za zmago. Dirka poteka v visoki vročini, zanimivo pa v soboto do pravega pobega niti ni prišlo. Bil je poskus večje skupine, a je imela Adria Mobil dva kolesarja tudi tam. Nasploh je bila ekipa med najbolj aktivnimi na dirki, v odsotnosti poškodovanega Dušana Rajovića pa je breme šprinta prevzel Gašper Katrašnik. Slavil je v soboto v Brčkem in tudi danes v Banja Luki.

Gašper Katrašnik: “Tudi danes je celotna ekipa opravila odlično delo. Spustili smo pobeg šestih kolesarjev, nato pa nadzorovali dirko. Ubežnike smo po načrtu ujeli na zaključnih krogih, tako da je v šprint prišla cela skupina. V šprintu sem imel nekaj sreče, da sem se 300 metrov pred ciljem zopet znašel na idealni poziciji. V sebi sem imel še dovolj moči za silovite zadnje metre in uspelo mi je dobiti šprint ter še drugo etapo na tej dirki. Občutek je super, zahvaljujem pa se tudi vsem sotekmovalcem in ekipi, opravili so izjemno delo.”

KK Adria Mobil
Foto: ekipa, Vid Ponikvar / Sportida

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj