Kaže da ga lahko po nižinah dobimo od 10 do 30 cm

8
1343

Alpe bo jutri, v četrtek, dosegla hladna fronta s padavinami. Tukaj se bo njeno napredovanje proti JV upočasnilo, v Genovskem zalivu pa bo nastal ciklon. To je recept za obilne padavine na južni strani Alp, kot vse kaže bo tokrat tudi dovolj hladno, da bo snežilo vse do nižin.

ARSO je danes, v četrtek, sporočil, da bo v petek dopoldne dež od severa prehajal v sneg tudi po nižinah.

Najbolj intenzivno sneženje pričakujemo sredi dneva in popoldne. Največ snega bo zapadlo na Gorenjskem in ponekod na Notranjskem, več kot 40 cm, v večjem delu osrednje Slovenije pa več kot 25 cm. Sneg bo moker in lahko povzroča težave predvsem v prometu.

Ponoči bo oblačno, nekaj jasnine bo le na SV. V zahodni polovici Slovenije bo rahlo deževalo, nad okoli 1000m pa rahlo snežilo. Pihal bo JZ, ki bo v nekoliko višjih legah in tudi po nekaterih nižinah vztrajal vso noč.

Jutro bo toplo. Na SZ bo okoli ničle, drugod pa toplo, za kar bo poskrbel jugozahodnik, saj bo od 5 do 7 stopinj, še topleje bo ob morju.  Četrtek bo oblačen in vetroven. V vzhodni polovici države bo večinoma suho, ali pa bo dežja za vzorec, v hribovitih predelih severne in v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, nad 1200m pa snežilo. A tudi tukaj padavin do večera ne bo veliko.

JZ veter bo prinašal topel in vlažen zrak.  V večjem delu Slovenije bo od 12 do 13 stopinj, razen v osrednji Sloveniji, kjer bo okoli 10, še najmanj bo v Alpskih dolinah, kjer bo 2 stopinji.

Še vedno je zima in zdaj to kar nas najbolj zanima. V noči na petek se bodo padavine od severa okrepile in širile proti jugu, čez Slovenijo se bo počasi pomikala hladna fronta. Zjutraj bo začelo snežiti na severu, do popoldneva pa bo dež prešel v sneg po večini nižin. Najkasneje bo začelo snežiti v Beli krajini, deževalo bo po nižinah Primorske.

V noči na soboto bo še snežilo, proti jutru bodo padavine slabele in dopoldne ponehale, popoldne se bo na severu že jasnilo. Zjutraj bo stopinja pod, popoldne stopinja nad lediščem. Ker se bo ohladilo, lahko tudi po nižinah, za to zimo, pričakujemo zajetnejšo snežno odejo, od 10 do 30 cm snega.++ Nedelja bo suha in sončna, jutro bo mrzlo, čez dan bo temperatura okoli ledišča. Zimsko vreme pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu.

8 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj