Kaže na sneg in nehvaležne temperature

Kaže na sneg in nehvaležne temperature

-
0 698

Razvadili smo se na visoke temperature, ampak narave to ne zanima. Ne glede na zgodnje prebujanje bilja, bo slednje v novem tednu na preizkušnji.  Izrazita hladna fronta bo dosegla tudi naše kraje. In v krajih nad 500 metri nadmorske višine lahko zapade več kot 20 cm snega, po nižinah ga bo za vzorec, pa vendar, lahko preseneti. Še sploh, če ste svojega jeklenega konja preobuli ;).

Ponoči se bo povsod pooblačilo, jugozahodni veter bo oslabel. Proti jutru se bodo od severozahoda začele pojavljati padavine. Najnižje jutranje temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 0, drugod od 2 do 9, ob morju do 12 °C.

V ponedeljek bo oblačno, padavine se bodo dopoldne razširile nad vso državo. Vse hladneje bo, meja sneženja se bo razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije ob močnejših padavinah spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zvečer bodo padavine od severa slabele. Popoldanske temperature bodo od 1 do 7 °C.

V torek bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne v glavnem ponehale. Od severozahoda se bo počasi jasnilo. Hladno bo. V sredo in četrtek bo precej sončno z občasno povečano kopasto oblačnostjo. Na Primorskem bo vse dni pihala zmerna burja, ponekod drugod pa severni do severovzhodni veter. (ARSO)