Kdaj spet nazaj v normalo?

0
11059

Za boleznijo covid-19 je v Sloveniji umrlo še šest ljudi, kar je največ v enem dnevu do zdaj. Skupno je bolezen covid-19 zahtevala 28 življenj. Opravili so 655 testiranj, pozitivnih je bilo 20 ljudi, skupno 997 ljudi.

Nekateri ukrepi, ki jih danes razumemo kot zaustavitev javnega življenja, bi se lahko sicer po napovedi premiera Janeza Janše postopoma odpravili še pred koncem maja, nekateri mogoče tudi proti koncu tega meseca. Življenje se bo začelo vračati v normalne tire, ko bo dovolj zaščitne opreme, je dejal. Ob tem je opozoril, da je pozval, da moramo opremo tudi uporabljati. Tudi nekatere službe, servisi in del industrije se bodo navadili obratovati v takšnih razmerah, ki so postali nova normalnost, in te bodo “na žalost” trajale, dokler ne bo učinkovitega cepiva ali vsaj učinkovitega zdravila zoper to bolezen, je dejal.

Testiranje na okužbo z novim koronavirusom se je v Sloveniji začelo 27. januarja, skupno so jih od tedaj opravili 27.764. Do dneva pred potrjeno prvo okužbo z novim koronavirusom, ta je bila potrjena 4. marca, so opravili 313 testiranj na okužbo. Od 4. marca do sobote pa so opravili dodatnih 27.451 testiranj.

 


 
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj