petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaKdo bo umiril ta čudna 'kljuseta?'

Kdo bo umiril ta čudna ‘kljuseta?’

Ufff, zdaj pa že malo kipim nad javnimi objavami ‘jožkota’ oz. institucije do katere sem imel vedno veliko spoštovanje. Slednja je po znanstvenih dosežkih v svetovni špici, ampak glede koronce, pa me na domačih tleh ne prepriča. Njihovi izračuni, javne napovedi, so bili že večkrat zelo daleč. Samo v začetku junija so za Slovenijo napovedali zeleno fazo šele od 15. avgusta. Kar pa smo že od konca junija!
 
Danes pa, po njihovih izračunih bi bili komaj dva dneva zeleni, pa naslednje sporočilo IJS: Četrti val epidemije covida-19 v Sloveniji bo zaradi velike nalezljivosti različice delta predvidoma tako obsežen, da se bo do pomladi okužil bolj ali manj vsak necepljeni, ocenjujejo na Institutu Jožef Stefan.
 
Upam da se to ne bo nikoli zgodilo, po drugi strani pa, da bo kdo za takšne napovedi v Sloveniji odgovarjal. Verjetno imamo v deželi Gorjancev, Snežnika, Pohorja, Alp in še nekaj drugih pobočji tudi pristojne, ki z vrha položajev vidijo tudi kaj, ki morda ni povsem OK. Upam da, nekoč kdo odgovarja za izjave, ki pa so očitno….
Mimogrede, najmočnejše svetovne velesile in mediji v zadnjih dneh že preusmerjajo pozornost na druge teme, žal žalostne…
In tudi večji slovenski mediji se v teh dneh sprašujejo, če bo morda kakšen nov val, ki pa ne bo vročinski. Virus koronce pa bo, tako kot so ostali virusi krožil. Čas je, da se po dveh letih že počasi tega zavedamo in odgovorno spoštujemo, ne pa omejujejo, spet drugi profitirajo, ali pa tretji propadajo.
In za konec še to, ker malo vonjam tudi vremenske spremembe oz. spremljam vreme. Letošnje poletje je vsaj po mojem bivanju na planetu Zemlja in se tega zavedam, najbolj vroče. A slišal sem malo opozoril o preventivi, varnosti. Še tri leta nazaj so nekatere države institucije dobesedno ‘posiljevale’ s preventivo, ko je bilo približno tri dni malo nad 30 stopinj Celzija. Letos pa imamo do zdaj marsikje že več kot 30 oz. celo več kot 40 dni nad 30 stopinj!
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča