Kdo krade avte?

Kdo krade avte?

-
0 1909

Oškodovanec je policiste obvestil, da je najverjetneje med 20. 4. in 23. 4. nekdo z dvorišča poslovnega prostora v Koroški vasi odtujil osebni avtomobil Renault clio, kovinsko sive barve, registrskih oznak NM HP-139. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi vozila.

V Javorovici na območju Šentjerneja je bil med 24. 4. in 25. 4. z dvorišča stanovanjske hiše odtujen osebni avtomobil Hyundai atos rumene barve, registrskih oznak NM 92-08L. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Občanom ponovno svetujemo, da ključev ne puščajo v vozilih. Vozila naj zaklepajo tudi v primeru, da so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš. Ključe naj hranijo na varnem mestu. Tudi kolesa in mopede naj hranijo v garažah ali podobnih objektih in vrata objektov zaklepajo. Z upoštevanjem osnovnih samozaščitnih ukrepov bodo na ta način bistveno zmanjšali tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja, še sporočajo policisti PU Nm.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dalnje Njive, Vrčice, Učakovci, Mali Ban, Metlika, Drašiči in Draga izsledili in prijeli 26 tujcev, ki so nezakonito prestopili
državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Afganistana, po petimi Maroka in Alžirije, po štirimi Pakistana in Bangladeša in državljanom Mjanmara še niso zaključeni.