Kdo od odgovornih ima jajca, da bo naredil red?

0
4881

Na začetku bom samo zapisal, da poznam številne ljudi z ex Yu in se z njimi razumem, kot tudi z ljudmi, ki so v zadnjih letih prišli v Slovenijo, jih spoštujem in mi je povsem odveč od kot so oz mi je slednje izziv, širjenje obzorji, spoštovanje, saj večina želi živeti in delati! V zadnjih letih je bilo veliko ljudi, beguncev, na življenjski preizkušnji, ki si jih nihče ne želi, kaj šele predstavlja, da je to res. Številni so zapustili svojo državo, da poskrbijo za svoje najmlajše, ki jih vsaj pred tem politika sploh ni zanimala. Danes sem prepričan, da vedo…

Vsekakor pa ne morem, vsaj na JV Slovenije, mimo t.i. romske kvazi integracije, ki je očitno samo biznis za nekatere v Lj oz. na določenih funkcijah oz. je slednja neuspešna že desetletja, saj bogati cekinčki oz konkretni milijončki iz EU dobro kapljajo.

Napajalnik t.i. ‘rešiteljev (političnih) je ničen, razen na njihovih računih. Vsaj v JV Sloveniji je v ospredju kriminal: orožje, droge, …in nobenega sožitja oz, vključevanja, povezovanja z ostalimi prebivalci.  In vse to lahko plačani oz. državno odgovorni preverijo s strani t.i.  integracijo (davkoplačevalcev, države). Prav tako dnevna poročila PU Nm, kjer prav z naslova (sicer ne vem kakšne tolerance) teh sporočil ne objavijo na ta način. Ja, mi spremljamo več kot kakšen politični mandat, ali dva, tri..

Včasih nekaterih medijev v Sloveniji preprosto ne razumem. Po zadnjem namernem trku v policista na Hrvaškem, slednji namenijo več pozornosti kot dogodkom, ki so se in se dogajajo pri nas in ko so ljudje po nesreči, k sreči preživeli, a niso več opravilno sposobni za delo, ki so ga opravljali pred tem, ko jih je namerno ‘zgazil’ nekdo, ki je bil zaradi raznih zadev obravnavan že več kot 30- krat za različna kazniva dejanja! Zadnji napad se je zgodil tudi te dni na območju Dolenjske oz. PU Nm. In bodimo strpni, al kako že? Pošteni ljudje pa postanejo invalidi! .. in kar je najbolj zaskrbljujoče, da smo davkoplačevalci s tega konca Slovenije, nestrpni!

In morda še to, nas ne motijo ljudje različnih narodnosti. Živimo s komplet ex Yugo in še od kje. In te ljudje pridno delajo v Sloveniji. Imamo pa državljane Slovenije, ki jim očitno sistem dovoli t.i. ne -delo, češ da so pripadniki etnične skupnosti… Etnični JV je povsem nekaj drugega kar imajo SV Slovenije.

In še enkrat, sem živel in živim z ljudmi, ki smo različne narodnosti, kar me bogati in živimo v Sloveniji. Določeni, pa še vedno ne vedo kaj so, bi, pa čeprav so prvi na socialni pomoči, a večina tudi v policijskih poročilih. Tako pač je na JV Slovenije.

Sem samo strpen, kaj šele ljudje, ki so bili oškodovani, prizadeti, tudi poškodovani, ….

Prav tako pa vsem t.i. nevladnim organizacijam, ki na tem področju ne delate nič, pa tudi varuhu človeških pravic in AI toplo svetujem, da se najprej pozanimajo, kako, kje, kdo, koliko, zakaj in zakaj ne. Vse z dobrim namenom sobivanja.

Morda banalni primer: ‘človek, ki nima niti ure zaposlitve, se vozi z avtom, ki je vreden tudi 100.000 €?

Tako da, sociala oz. pristojno ministrstvo, bo kar nekaj dela z nadzorom, da ne bodi majhni otroci domače naloge pisali na ‘havbah prestižnih bemfelnih, mercedesih, avdijih’….,  a te isti nimajo toplega doma?!