Kidali še ne bomo

0
208

Tudi četrti vikend v novembru je moker. In če je bilo vreme minule tri vikende neprijazno, je tokrat bolj prizanesljivo, umirjeno. Nas bo pa tudi jutri še spremljala sivina in nekaj rahlega dežja.

Še vedno bomo pod vplivom nizkega zračnega tlaka, ki se zadržuje nad Sredozemljem. Vremenska fronta pa bo vzdolž Grčije in Balkana le izvodenela. In ker bo ta proces zaradi šibkih vetrov in ostanka vlažnega zraka dokaj počasen jutri pri nas razjasnitve še ne pričakujemo. Že v noči na ponedeljek pa nas bo od severa dosegel suh polarni prodor zraka.

Mraz in sonce bosta dve ključni besedi prihodnjega tedna. Če bodo jutri temperature še dvomestne, bo v ponedeljek pri nas le okrog 4 st.c. Pihal bo okrepljen veter. Še hladneje bo na severu in vzhodu celine.

Noč na nedeljo bo oblačna s kakšno kapljo dežja. Manj oblačnosti bo na Primorskem. Zjutraj bo rahel dež v notranjosti še nekoliko pogostejši. Zaradi obilice vlage pa se bo še zadrževala megla. Jutranje temperature bodo še vedno precej nad novembrskim povprečjem. Večinoma bo od 6 do 8, na Primorskem okrog 10 st.

Dopoldne bo še nekaj malega dežja, popoldne pa bo dež le ponehal. Še vedno bo oblačno z meglicami. Največ možnosti za bolj svetlo popoldne bo na Primorskem in tudi v Pomurju. Temperaturne spremembe bodo glede na jutro majhne, saj se bo ogrelo le za eno, dve ali tri stopinje. Večinoma bo okrog 10 st, na obali bo topleje do 15, na Gorenjskem pa 8 stopinj Celzija.

Na sivo, vlažno in pretoplo vreme bomo hitro pozabili, saj nas bo v noči na ponedeljek, skozi stranska vrata, prešla polarna fronta. S seboj bo prinesla rahle padavine, sprva bo deževalo, v ponedeljek zjutraj pa lahko tudi rahlo naletava sneg. Količine bodo zelo skromne. Kidali še ne bomo. Bo pa izrazito suh zrak, zato bo ponedeljek jasen in vetroven. Bril bo severovzhodnik, na Primorskem burja, ki bo v sunkih presegala 100 km/h. Čez dan bo okoli 5 st.c. Torek bo eden redkih dni v tem mesecu s povsem jasnim vremenom. Veter bo oslabel, jutranji mraz pa se bo stopnjeval. V torek bo -4, v sredo pa -6 st. V sredo bo zapihal jugozahodnik, ki bo prinesel manjšo otoplitev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj