četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportKK Adria Mobil z ekipo in novo sezono

KK Adria Mobil z ekipo in novo sezono

Kolesarski klub Adria Mobil po pretekli sezoni, ki jo je zaznamovala epidemija koronavirusa in s tem tudi odpoved velikih tekmovanj, v novo sezono 2021 vstopa dodobra pomlajen. V člansko vrsto so prestopili kar trije člani mladinske selekcije, ki so svojo celotno kolesarsko kariero tlakovali v domačem klubu in so predstavniki nove, prihajajoče generacije kolesarjev, kar zaokroža napore in delo kluba na področju razvoja mladih talentov. Prve domače dirke bodo tako za ekipo Adrie Mobil poseben izziv, saj bodo po daljšem prekinitvi lahko svoje znanje vnovič pokazali tudi na domačih cestah.

»Trdni temelji kluba, ki v letošnjem letu dopolnjuje 49 let obstoja, uspehi iz preteklih sezon ter dejstvo, da je bil klub v zadnjem desetletju najboljši v državi, so nedvomno dobra popotnica za naprej. Z novim športnim direktorjem, novim serviserjem, novim kapetanom ter pomlajeno ekipo s povprečno starostjo 21 let – kar jo uvršča med najmlajše selekcije med članskimi ekipami – klub vstopa v novo sezono z realnimi, a ambicioznimi cilji in željo, da na vsaki dirki pokaže kar največ,« je dogajanje v klubu in priprave na novo sezono komentiral direktor kluba, Bogdan Fink.

Mesto novega športnega direktorja članske ekipe je pripadlo Marku Kumpu, legendi novomeškega kluba in kolesarju z največ UCI zmagami v dolgi zgodovini kluba, pred katerim se odpira novo poglavje v njegovi športni karieri, njegove bogate in dolgoletne izkušnje pa bodo nedvomno pripomogle tudi k uspehu celotne ekipe. Rdeče-modre Adriine barve bodo pod taktirko novega kapetana in izkušenega kolesarja Davida Pera v letošnji sezoni zastopali: Aljaž Colnar, Gal Glivar, Kristjan Hočevar, Žiga Horvat, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Boštjan Murn, Aljaž Omrzel in Žiga Piskule. Vsi kolesarji, z izjemo dveh, ki pa sta v klubu že četrto leto zapored, so svoje kilometre in pretekle izkušnje nabirali prav v klubu Adria Mobil, kar je dokaz, da klub opravlja izjemno delo na področju vzgoje mladih kolesarjev, v katerih zna prepoznati in razvijati potencial bodočih vrhunskih športnikov. Svoja kolesa pa bo ekipa zaupala novemu mehaniku Janu Bevcu, ki ravno tako prihaja iz vrst kolesarjev in že dodobra pozna zahtevno pripravo koles.

»Pričakovanja in cilji v sezoni 2021 so podobni kot v preteklosti – zmage na kategoriziranih dirkah v Sloveniji in tujini, najboljša deseterica na dirki Po Sloveniji in stopničke na državnem prvenstvu. Pridobitev iz zadnjih dveh let – novomeški velodrom – se že izredno pozitivno kaže v trenažnem procesu in pri rezultatih ekipe Adria Mobil,« je visoke cilje Adriinih kolesarjev povzela predsednica kluba, Mojca Novak.

Tudi na področju vzgoje mladih kolesarjev klub optimistično vstopa v sezono 2021, saj so tako dečki in deklice kakor mladinci in mladinke (U17, U19) v pretekli sezoni več kot uspešno zastopali barve kluba in osvojili marsikatero kolesarsko lovoriko. Dobro izhodišče za novo sezono predstavlja tudi vpis rekordnega števila otrok, kar potrjuje, da je kolesarstvo na Dolenjskem med izredno priljubljenimi športi.

V organizacijskem pomenu, bo klub, odvisno od epidemiološke situacije in možnosti izvedbe, nadaljeval z organizacijo kolesarskih prireditev, vključujoč tudi tekmovanja na velodromu, predvsem pa bo enako kot doslej aktivno ustvarjal prihodnost kolesarstva tako v športnem smislu kot tudi z vidika trajnostne mobilnosti ter na ta način upravičil zaupanje njegovih članov, sponzorjev in prijateljev.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča