četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportKlara Lukan odlična na prestižnem krosu

Klara Lukan odlična na prestižnem krosu

Odlična slovenska tekačica Klara Lukan je nastopila na prestižnem krosu 65° Campaccio-International Cross Country v italijanskem San Giogrgio su Legnanu, ki šteje za zlato serijo krosov Svetovne atletike. Osvojila je odlično sedmo mesto v močni konkurenci afriških tekačic, sprva pa je kazalo, da je bila kot najhitrejša Evropejka celo šesta. Takšen je bil tudi prvotni neuradni vrstni red, a so po pregledu fotofiniša vrstni red spremenili.

V zaključku sta se za šesto mesto namreč borili z veliko rivalko, Italijanko Nadio Battocletti, ki je pred slabim mesecem v Dublinu osvojila naslov evropske prvakinje v krosu do 23 let. Lukanova je bila tam srebrna.

Podobno je bilo tudi na evropskem prvenstvu v krosu v Lizboni leta 2019, kjer sta bili najhitrejši v mladinski konkurenci, obetavna Šentjernejčanka pa je Italijanki morala priznati premoč tudi na lanskem evropskem prvenstvu do 23 let v teku na 5000 metrov. Tokrat je že kazalo, da je Lukanova le uspela streti finalistko olimpijskih iger v Tokiu (5000 m), v cilj sta pritekli z istim časom 19:06, a je fotofiniš žal pokazal v prid ljubljenke domačega občinstva, ki se je v sončnem vremenu v precej velikem številu zbralo ob progi.

Zmago na 6-kilometrski progi si je pritekla Etiopijka Dawit Seyaum (18:48), sekundo je za njo zaostala 20-letna Eritrejka Rahel Daniel, tretja pa je bila s časom 18:51 Kenijka Beatrice Chebet.

(Peter Kastelic/Slovenska atletika)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča