Kmetija Kukenberger – kakovost od kmeta do spleta

0
1272

Prva dostava mlečnih izdelkov po vsej Sloveniji s povratno embalažo. Ekološka kmetija Kukenberger z Gorenjih Ponikev pri Trebnjem predstavlja novo spletno rešitev, ki omogoča dostavo svežega senenega mleka in mlečnih izdelkov z dolenjskih gričev po celotni Sloveniji. Obenem želi ohranjati svoje vrednote, tradicijo in trajnostni pogled na svoje poslanstvo.

Nova spletna trgovina in dostava prinašata prvi in edini paket s hlajenimi izdelki v povratni embalaži. Ekipa, ki stoji za projektom bo skrbela, da se ohranja vrhunsko kakovost domačih izdelkov in omogoča dostavo po celotni Sloveniji.
Z željo ohranjanja poslanstva in vizije Ekološke kmetije Kukenberger je bilo za Tonija Kukenbergerja in ekipo podjetja AKLIH zelo pomembno, da celoten proces čim manj obremenjuje okolje. V ospredje razvoja storitve je bila postavljena trajnost, saj povratna embalaža steklenic in celotnega paketa skrbi za minimalno količino zavržene embalaže, hkrati pa ohranja možnost dostave mlečnih izdelkov po celotni Sloveniji.

Toni Kukenberger, inovativni mladi kmet 2016:
“Trenutno je cel svet v velikem krču. Mi delamo v panogi, ki se preprosto ne more ustaviti. “Po naključju” smo se že eno leto pripravljali na zagon spletne trgovine, ki je nismo želeli pripraviti samo za krajši čas, saj vedno izberemo tek na dolge proge. Nismo se odločili za lastno dostavo, ker naši izdelki potrebujejo hladilno verigo. Odločili smo se, da najdemo pot preko dostavne službe, saj se lahko tako posvetimo našemu delu na kmetiji, za prevoz pa poskrbijo tisti, ki to bolje znajo. Naše delo je zato lažje, sama dostava pa je na dolgi rok cenejša”.

Sistem hladilne verige je za uporabnika zelo preprost.
Na spletni strani ekosirarna.si kupec naroči izdelke Kmetije Kukenberger.
Na dom po pošti prejme termobox z mlečnimi izdelki.
Na paketu se nahaja koda povratne embalaže.
Kodo ob naslednjem spletnem naročilu vnese v košarici.
Pred naslednjo dostavo pripravi termobox za prevzem.
Poleg termobox-a pripravi še stekleno embalažo, hladilno sredstvo in zaščitni papir.
Ob dostavi kurir prinese nov termobox z izdelki, prejšnjega pa odpelje.

Na kmetiji Kukenberger, kjer živijo štiri generacije, vladata sožitje in sloga. Vse živali živijo ”pod svobodnim soncem”, torej na paši, vsaj polovico leta. Skrb za dobro počutje živali ter trajnosti način obdelave zemlje se poznata v visoki kakovosti izdelkov. Vizija Tonija je, da so produkti takšni, kot nekoč, a boljši, kot kadarkoli prej ter dosegljivi vsem.

Spletna trgovina je plod sodelovanja mladih inovativnih posameznikov, saj je pri projektu s Tonijem sodelovala ekipa iz podjetja AKLIH, ki se ukvarja z razvojem blagovnih znamk. Skrbijo za analizo in grajenje strategij podjetij, razvoj kvalitetnih spletnih strani, digitalno prisotnost in oglaševanje, razvoj novih produktov ali storitev in še mnogo več.

Domen Gregorič, vodja razvoja pri podjetju AKLIH:
“Pomembno je povezovanje kreativne industrije z gospodarstvom. Razumevanje oblikovanja kot močno dodane vrednosti je bilo jedro pri razumevanju nove storitve, ki smo jo razvili z Ekološko kmetijo Kukenberger. Analitičen pristop ter upoštevanje znanja storitvenega, trajnostnega ter spletnega oblikovanja omogočajo gradnjo inovacij novih generacij.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj