četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaKmetijski minister Podgoršek odstopil

Kmetijski minister Podgoršek odstopil

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek je odstopil s položaja. Kot je povedal v izjavi za javnost, obžaluje afero z neplačanim računom za bivanje v hotelu Damiana Merlaka, ki ga je poravnal šele naknadno ob izbruhu afere v medijih. Podgoršek je zagotavljal, da se je pri tem zgodila napaka, saj da bi moral račun prejeti naknadno, hotel pa računa ni poslal. Matej Tonin je ob tem dejal, da stranka NSi s tem kaže nivo politične kulture tudi v praksi.

Kot je dejal v izjavi, odstopa izključno zaradi prepozno plačanega računa, s tem pa sprejema odgovornost za to dejanje. “To je dejstvo in ga obžalujem,” je zatrdil. “Odstopam izključno zaradi prepozno plačanega računa in s tem sprejemam odgovornost za svoje dejanje. Obžalujem pa tudi, da so mojo površnost izkoristili tisti, ki so se želeli s tem okoristiti. Očitno sem za nekatere, ker sem se postavil za gorenjske kmete, postal moteč,” je povedal Podgoršek.

“Očitno se nekateri zelo trudijo z izdajanjem in popravljanjem množice računov, da bi me očrnili. V teh dneh sem namreč pridobil različne verzije računov iz hotela, o namenu katerih lahko le ugibam. Najprej, očitno obstajata dva različna računa na dve različni imeni z različnimi zneski za isto opravljeno nočitev v hotelu. S soprogo sva račun poravnala sama, za kar sva prejela tudi račun. Račun je bil izdan na podlagi prejete ponudbe hotela, ki je bil na moje ime in poslan na moj zasebni naslov,” je dejal Podgoršek.

Ob tem je dejal, da se je v javnosti pojavil še en račun, izstavljen na drugo ime, v znesku 578 evrov, s katerim da nima nič.  “V teh dneh sem prejel tudi različne verzije računov iz hotela za dodatne storitve, ki sva jih s soprogo poravnala z gotovino ob odhodu. Na istem računu so popravljene postavke računa in plačnik, kar dokazuje, da gre za vnaprej zrežiran proces proti meni in moji družini.  Poskusa izsiljevanja, ki sem ga bil deležen konec prejšnjega tedna, sem prijavil kriminalistični Policiji. Predal sem jim vso dokumentacijo in dokaze, tudi omenjene račune, tako da primer že preiskujejo.”

Po besedah predsednika NSi Mateja Tonina Podgorškov odstop kaže na politično kulturo njihove politične stranke. Tonin je dejal, da sta se s Podgorškom v torek podrobno pogovorila o vseh stvareh. “Vse to se verjetno dogaja ravno zato, ker so v KŽK ministra želeli prisiliti, da ravna v skladu z njihovimi interesi. Podgoršek se je postavil na stran gorenjskih kmetov in za to ima vso priznanje.”

Toda iz družbe KŽK so sporočili, da minister nikoli ni izrazil želje ali namere, da bi poravnal stroške bivanja, kar je storil šele štiri mesece kasneje, potem ko je izbruhnila medijska afera. “Minister Podgoršek je Davidu Poštraku dal vedeti, da si želi preživeti vikend v omenjenem hotelu, Poštrak pa mu je uredil rezervacijo. Minister ni nikoli izrazil želje ali namere, da bi stroške bivanja poravnal osebno. To je storil šele štiri mesece kasneje, ko je izbruhnila medijska afera in ko je od hotela zahteval, da že plačani račun stornirajo,” so sporočili. (STA)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča