Kolesar brez luči, huje poškodovan voznik avta

Kolesar brez luči, huje poškodovan voznik avta

-
0 526

Okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med naseljema Križaj in Veliko Mraševo. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti proti Velikem Mraševem in z vozilom oplazil 57-letnega kolesarja. Kolesar, ki je bil v temnih oblačilih in kolesu ni imel luči, je po trčenju padel in se lažje poškodoval, voznik osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni bil pripet z
varnostnim pasom, pa je zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil. Reševalci so oba udeleženca nesreče odpeljali v bolnišnico, voznik osebnega avtomobila se je v nesreči hudo poškodoval. Policisti nadaljujejo s
preiskavo in ugotavljanjem odgovornosti za povzročitev prometne nesreče.

Na avtocesto z več kot dvema promiloma alkohola

Nekaj pred 17. uro je voznik policiste opozoril na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki je na avtocesti pri Dobruški vasi vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so na Smedniku voznika iz Ljubljane ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 50-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča izobraževalne ustanove v Vavti vasi je v noči na 23. 7. nekdo odtujil tobogan in plezalno mrežo. Škode je za okoli 1200 evrov.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je nekaj pred 22. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in s prednjega sedeža odtujil dve torbici z denarjem, bančnimi karticami in dokumenti.