Kolesar trčil v drog in padel

0
845

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 52 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Zasegi vozil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, katerega so zasegli. Zoper 27-letnega voznika bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov podali obdolžilni predlog.

Nekaj pred 18. uro so policisti PP Šentjernej v Hrastju ustavili voznika kmetijskega traktorja. 50-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Padec kolesarja

Okoli 19.30 so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 64-letni moški kolesaril po Andrijaničevi cesti. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je izgubil oblast nad kolesom, trčil v drog javne razsvetljave in padel.

V zadnjih letih se je na območju Policijske uprave Novo mesto povečalo število kolesarjev udeleženih v prometnih nesrečah. V lanskem letu so bili kolesarji udeleženi v 73 prometnih nesrečah (65 v letu 2020). En kolesar je izgubil življenje (0 v letu 2019), 18 jih je utrpelo hude telesne poškodbe (10 v letu 2019) in 48 lažje poškodbe (51). V več kot 60% je bilo ugotovljeno, da so za nesreče odgovorni kolesarji. Med vzroki so prevladovali neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje in vožnja pod vplivom alkohola.

Vse do 18. junija po vsej državi potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, s katerimi želimo vplivati na vse udeležence v prometu, da bi upoštevali cestno prometne predpise. Policisti bomo preverjali ali kolesarji upoštevajo prometna pravila, pozorni pa bomo tudi na kršitve voznikov motornih vozil, ki največkrat ogrožajo kolesarje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, nepravilnega prehitevanja in neprilagojene hitrosti. Pogosteje bomo preverjali tudi psihofizično stanje kolesarjev in ostalih udeležencev. Policisti vse pozivamo k strpni vožnji in večji previdnosti na cestah.

Tatvine

V naselju Mala Dolina na območju PP Brežice je med 13. 5. in 17. 5. nekdo iz premičnih semaforjev odtujil štiri akumulatorje.

Z dvorišča gospodarskega objekta v Škrjančah pri Nove mestu je v noči na 17. 5. neznanec odtujil štiri pogonske gredi in električne vodnike. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj