Kolesarji KK Adria Mobil na Dirki po Madžarski

0
184

Začela se je kolesarska dirka po Madžarki, ki je letos še posebej močna, saj na njej nastopa 132 kolesarjev iz 22 ekip. Kolesarji prihajajo iz 30 držav in petih celin. Na dirki nastopajo tudi kolesarji novomeškega KK Adria Mobil: Kristjan Hočevar, Gal Glivar, David Per, Tilen Fikšt, Viktor Filutas in Kristijan Koren, ki se je kot okrepitev našim fantom pridružil pred odhodom na Madžarsko.

Zmagovalec prve etape po Madžarski, od Csákvárja do Székesfehérvárja, dolge 198 km, je Nizozemec Olav Kooij (Jumbo Visma), ki je v razburljivem ciljnem sprintu za nekaj centimetrov ugnal Italijana Elio Vivianija (Ineos Grenadiers), na tretjem mestu je končal Britanec Matthew Walls (Bora Hansgrohe).

Vsi kolesarji KK Adria Mobil so v cilj prišli v času zmagovalca, najboljši je bil na 18. mestu Tilen Finkšt. V razgibani etapi, s tremi gorskimi cilji 3. kategorije in tremi sprinti z bonifikacijskimi sekundami, je Madžar v našem dresu, Filutás, z aktivno in napadalno vožnjo pridobil nekaj časa in je po prvem dnevu na 6. mestu v skupnem seštevku. V rumeni majici vodilnega je današnji zmagovalec Kooij.

Filutás je bil nekaj časa v ubežni skupini s še štirimi kolesarji, vendar je na enem izmed vzponov približno na polovici današnje etape izgubil stik z njimi, potem pa pred samim zaključkom še nesrečno padel. V cilj je uspel priti z glavnino na 101. mestu, Kristijan Koren je bil 46., David Per 49., Gal Glivar 78. in Kristjan Hočevar 82. Filutása so po zaključku etape zaradi suma, da si je ob padcu zlomil ključnico, odpeljali v bolnišnico, tako da je še vprašanje ali bo lahko na jutrišnji, 2. etapi od Karcaga–Hajdúszoboszlóa, lahko startal. Filutás je tudi na 3. mestu v točkovanju gorskih ciljev.

Četrtkova, 192 km dolga eapa, je ravninska, tako, da bodo na svoj račun ponovno prišli sprinterji, če bo glavnina v cilj prišla v strnjeni skupini.

»Za nami je prva etapa dirke po Madžarski, ki je bila zelo zahtevna, glede na to, da na dirki nastopa 11 ekip World Toura. Ves čas smo lovili beg, na koncu je odločal ciljni sprint. Mislim, da sem se uvrstil okoli 15. mesta«, je povedal Tilen Fikšt. (KK ADRIA MOBIL)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj