sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoKOMENTAR: Naš, naša, najboljša. Pa je res?

KOMENTAR: Naš, naša, najboljša. Pa je res?

Spoštovani sledilci, prosim, da pod moje članke ne lepite lažnih komentarjev in potem ko vas sprašujejo za podrobnosti, prilepite še lažno trditev. S slednjim ne koristite nikomur.

Gre za zadnje dogajanje pred in v izobraževalni ustanovi. Najstniki se vsekakor v času korone še toliko bolj soočajo s težavami, saj so jim dobesedno prirezana krila, pa vendar, niso edini in pred njimi je lahko lepa prihodnost. Je pa odvisno, kako živijo že najstniška leta, koliko so socialni do svojih vrstnikov, kaj vse potrebujejo, da nekateri že zdaj podoživijo nekaj, da jih odpelje v odklop in morda s tem tvegajo. Prav tako so tukaj starši, ki morda prav zaradi ljubezni do svojega otroka, ali pa zaradi službenih obveznosti, ali pa kaj tretjega, prevečkrat spregledajo mladostniško nezrelost, tveganje, teater. Slednji ne koristi.

Pač, živimo v družbi, ki dovoli veliko izjem in kjer ne bomo nikoli vsi v enakem položaju, a ko dopolniš polnoletnost, za svoja dejanja praviloma odgovarjaš, zakonsko.

Prevzetnost s simpatijami nekaterih posameznikov, žal ne obrodi sadov. Tako da, naj bo odraščanje, glede na razmere, s prilagojenim programom. Vsekakor imate mlajša generacija pred seboj mnogo več let kot nekdo, ki je vaša leta preživljal desetletja nazaj. Priložnosti, volje in spoštovanja naj vam ne zmanjka. Nikoli.

Do takrat pa nekakšno umirjanje neučakanosti, kjer naj ne trpi vaše zdravje in ponos Vaši staršev, čeprav ste jih morda izigrali. Pravilom vas bodo vedno imeli radi. Vredno spoštovanja in vračanje zaupanja, čeprav se vam v teh turbolentnih časih in enakih najstniških letih slednje zdi odveč.

Vsi, ki še gazimo po tej grudi, smo šli prav tako čez takšne in drugačne ovire, večkrat se nam je v tistih letih zdelo, da je vse postavljeno na glavo. Dokler se nismo soočili…..z odgovornostjo. 🙂

R.E.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča