petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoKOMENTAR: S surfi na peti val. Kdaj pride cunami?

KOMENTAR: S surfi na peti val. Kdaj pride cunami?

Ob vseh novih uradnih (a še vedno neuradnih) informacijah o koroni, ki so nam na voljo, se odločam o nabavi novega surfa oz. desko za jezdenje po teh valovih bolezni, ki nas je povsem zdrobila, razdvojila, postavila na številne bregove. Tako socialne, zdravstvene, humanistične, psihološke in še kakšne poti.

Ja, tudi sam poznam ljudi, ki so se soočili z virusom, ga preboleli in še vedno čutijo posledice, prav tako tudi ljudi, ki so se poslovili. Slednji so bili večinoma starejši. Vsekakor bom določene pogrešal, a vse ne bom dal v isti t.i. ‘korona’ koš. Vsi smo minljivi. To je življenje, ki lahko ob nepredvidljivih razmerah streže tudi najbolj zdravim.

Menda, neuradno, ampak že javno, govorijo o petem valu (informacije, ki jih odgovorni še niso dobili v potrditev, a nas s tem že zalagajo v bodoče, namigujejo. Opozarjajo?).

Prej omenjeni so nas opozarjali tudi ob cepljenju, ob prvih, drugih, trenutno tretjih odmerkih cepiva, …….Rezultat je?
Prav je, da opozarjajo, je pa tudi prav, da povedo, ljudsko razložijo, čemu ni prijel prvi, drugi odmerek cepiva, kaj se je zalomilo. Slednje očitno ne gre. Ne vem, sem spet spregledal?

Že skoraj dve leti ves svet ‘surfa s korono’, posamezniki pa se na račun tega deskanja plujejo v hudih ‘jahturinah’ in nas zalivajo s jahtnim cunamijem. Slednji letijo s hudim vozli in s ‘peninco’ v rokah, mi pa z masko in nagobčniki in omejitvami in teatralnim razlaganjem, kako se lomi zdravstvo.

Kot laika, me res zanima, koliko je te iskrenosti pri vseh nadrejenih in finančnih promotorjih tega res uničujočega virusa.
Vedno sem zagovarjal, da naj se vsak, ki ve, da je to zanj najbolje, cepi. Prav tako je marsikdo zbolel za hujšo različico covida, nekateri so se žal tudi poslovili. Pa vendar.

Oprostite, ne morem mimo uradnih podatkov Splošne bolnišnice Novo mesto, ki je 12. novembra 2021 posredovala naslednje podatke: ‘ V celotnem trajanju epidemije je bilo do danes (12. november) hospitaliziranih 1.345 pacientov, od tega na ICU COVID oddelku 226 pacientov. Povprečna starost trenutno hospitaliziranega pacienta je 68 let. Skupaj je umrlo 246 pacientov (na ICU 60), povprečna starost umrlega je 79 let.’ (Vir: SB Nm)

Surf oz. dile imam. Ampak ‘diler’ pa nisem.

Ob tem naj dodam, da spoštujem vse ljudi, ki delate v zdravstvu pošteno, z dušo in srcem, odrekanjem in vam iskreno privoščim vse dodatke. Predvsem pa se vsem poštenim v tem poklicu priklanjam, ker vem, da imate svoje delo radi in ga kot takšni zagotovo opravljate profesionalno, ne glede na zunanje pritikline.

Seveda pa vsi pod hipokratovo prisego niste enaki. In nekatere bo moj zapis motil.

Za boljšo in zdravo prihodnost. R.E.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča