sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaKOMENTAR: Toliko 'soli' na viaduktu Reber še ni bilo ;)

KOMENTAR: Toliko ‘soli’ na viaduktu Reber še ni bilo ;)

Veliko potujem oz. sem na cesti in če se da, se izognem zastojem. Nisem med hitrimi, pač pa pravočasnimi. Ampak toliko potočkov še nisem videl, ki so povzeli od zaščitne ograje na viaduktu, ki je cca. 37 metrov nad zemljo. Sam sem zdržal in zadržal. 😉

A se vedno ne izide. Po zadnjem več kot 3 -urnem zastoju na dolenjski AC razmišljam, čemu tako dolgo, ko k sreči žrtev ni bilo, ne predstavljam si črnega scenarija. V tem primeru bi številni čakali še nekaj ur. Ampak pustimo to. K sreči žrtev ni bilo. A vseeno se sprašujem, kako skrbnik oz. lastnik, ali kakorkoli že želi biti poimenovan, da po več kot triurnem zastoju, preprosto ne poskrbi za čakajoče. Očitno je to normalna praksa. Slednje pomeni: brez pravih informacij oz. da bo kmalu, pa čeprav slednje lahko traja še nekaj ur.
Vseeno priznam, da sem bil izredno vesel kulture udeležencev v prometu, saj se je do nesreče naredil šolski primer t.i. reševalnega pasa, po katerem so hiteli gasilci, uslužbenci DARS-a, in kasneje policisti. Teh je bilo največ, najmanj sedem vozil.

In nekateri so se po svoji opravljeni dolžnosti (najamanj dve vozili) vrnili po varnostnem pasu, v nasprotno smer. OK, verjetno ni nobeno nujno vozilo hitelo na t.i. lokacijo. No, morda pa so hiteli proti prav tako nedopustnim in neodgovornim voznikom, ki so obstali v zastoju in so si dovolili v ‘rikverc’ vožnjo prav po t.i. reševalnem pasu. OK, vsak po svoje. Tako raja kot uradni.

Sam v čakanju sem bil ‘čist skuliran’ v čakanju, pa imam vseeno pomisleke na videno okoli sebe oz. ljudi, ki so prav tako čakali. V teh dobrih treh urah bi lahko pristojni vsaj nekako čakajočim omenili, da bo trajalo še nekaj časa, in slednje bi se kot t.i. telefon razširil po vsej čakajoči koloni, tako levi kot desni. Še toliko bolj pa so zanimiva opozorila pristojnih, da ne izstopajte iz avta, ko stojite v zastoju. Verjetno številni zdržijo uro in več, ampak dobre tri ure je pa precej, kajne. In razmišljam, morda pa bi DARS, ob daljših zastojih poskrbel za mobilni WC? Zakaj pa ne?

Po videnim, verjetno naslednjo zimo viadukta Reber ne bo treba soliti, saj je bil v dobrih treh urah ‘PRESOLJEN,’ saj veste kako: stoje, ali čepe. Pa srečno na poti in v življenju. 😉

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča