Komunala Brežice s certifikatom GEMA za enakost med spoloma

0
32

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, so včeraj iz rok ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenije Klampfer prejeli certifikat GEMA. »Na Komunali Brežice smo od samega začetka poslovanja enakosti med spoloma namenjali pozornost, saj smo tudi v vodstvenem kadru zaposlovali polovico žensk. Zaposlene se ceni glede na njihove kompetence, sposobnosti, osebnostne lastnosti, nikakor pa se zaposlenih ne preferira glede na spol. Družba in življenje se konstantno modernizirata, zato se mi zdi predsodek oziroma diskriminacija zaposlovanja glede na spol zastarela in nikakor v skladu s filozofijo modernega sveta in pravičnega zaposlovanja,« je povedala direktorica Komunale Brežice mag. Jadranka Novoselc.

V Komunali Brežice se zavedajo, da so zaposleni bistvo podjetja in da so prav oni tisti, katerim gredo vse zasluge za laskava priznanja, ki jih je podjetje pridobilo tekom zadnjih nekaj let. »Pomembno se mi zdi, da se vključujemo v projekte, ki pripomorejo k višanju organizacijske klime in posledično tudi k pripadnosti posameznega zaposlenega k podjetju«, je še dodala direktorica Novoselčeva.

Komunala Brežice se je vključila v pilotni projekt Let’s Head Private: Mainstreaming Gender Equality in Slovenia’s Private Sector, ki ga je v sodelovanju z Veleposlaništvom Združenih držav Amerike v Ljubljani in Združenjem Manager izvajal Inštitut za proučevanje enakosti spolov. Gre za pilotni projekt, v katerem so z aktivno participacijo petih slovenskih podjetij oblikovali družbeno odgovorni certifikat na področju enakosti spolov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj