nedelja, 28 aprila, 2024
DomaVremeKonec dneva bo vremensko nevaren

Konec dneva bo vremensko nevaren

Močan sistem neviht se je okoli 16. ure izoblikoval nad severno Italijo in Avstrijo. Sunki vetra na posameznih postajah v Avstriji dosegajo 100 od 160 km/h. Nevihtni sistem je kasneje dosegel skrajni severozahod Slovenije in se pomika proti JV države. Pričakujejo zelo močne sunke vetra (nad 100 km/h), posamezne nevihtne celice lahko prinesejo debelejšo točo. ARSO je za vso Slovenijo izdal najvišje –  rdeče opozorilo.

“Vsi, ki preživljate čas na prostem (kampiranje, šotoriranje) naprošamo, da se čimprej, zlasti pa med 18. in 21. uro umaknete v varno zavetje, proč od objektivnih nevarnosti,” opozarja Uprava za zaščito in reševanje. 

Vremenska ujma na svoji poti povzroča težave. Poleg močnega vetra je tudi veliko razelektritev oz. udarov strel.

Spremljajte radarsko sliko padavin WINDY. COM na povezavi TUKAJ. 

Konec dneva bo vremensko nevaren

Glavno nevihtno dogajanje se bo po zadnjih izračunih meteoroloških modelov čez Slovenijo pomikalo med 18. in 23. uro. Sprva so lokalna neurja bolj verjetna na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem, kasneje pa se lahko razvijejo tudi drugod. Še najmanjša možnost za njihov nastanek je na Primorskem.

Zelo burno vremensko dogajanje je pričakovati tudi jutri, ko lahko kakšna ploha ali nevihta nastane že dopoldne, še več nevihtnega dogajanja pa bomo imeli popoldne in zvečer, ko se bo čez naše kraje pomikala hladna fronta. Žal se tudi po njenem prehodu vremensko dogajanje še ne bo umirilo. Tako lahko tudi v četrtek pričakujemo nastanek krajevnih ploh in neviht, precej nevihtna dneva pa bosta tudi petek in sobota. Bolj stabilno vreme nas, kot vse kaže, čaka šele v nedeljo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča