Konec meseca, konec epidemije?

0
2216

Premier Janez Janša je v DZ med drugim napovedal preklic epidemije z iztekom prvih dveh protikoronskih ukrepov, torej 31. 5.

Med drugim je poudaril, da je “Slovenija v natančno dveh mesecih epidemijo ukrotila in ima danes najboljšo epidemiološko sliko v Evropi, kar omogoča tudi preklic splošne epidemije, kar se bo verjetno pokrilo z datumom, s katerim se iztekata prva dva protikoronska ukrepa, se pravi, da je bilo naše načrtovanje v težkih razmerah do dneva natančno.”

A to se bo zgodilo le, če se epidemiološka slika do takrat ne bo bistveno pokvarila, je poudaril. Prehajamo v neko fazo nevarnosti posamezničnih izbruhov v drugem valu, je dejal in dodal, da se bodo zaradi tega nekateri ukrepi odpravili, drugi pa vseeno ostajajo, da se nam ne bi zgodil Singapur. “Epidemija se bo verjetno formalno končala konec tega meseca, nekateri ukrepi bodo še ostali, a pred vrati imamo recesijo,” je opozoril in dodal, da bo treba vložiti velike napore, da iz nje ne bo nastala depresija. Ob tem je opozicijo pozval k sodelovanju: “Koalicijo lahko kadar koli razširimo.” “Apeliramo, da se preide iz faze nagajanja v fazo sodelovanja,” je poudaril. Kljub temu pa Janša verjame, da, če “bomo znali pametno ravnati, blaginja ljudi v Sloveniji ne bo bistveno prizadeta”. (MMC Rtv Slo)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj