Konec stabilnosti

Konec stabilnosti

-
0 898

Nad večjim delom Evrope se razteza obsežen anticiklon, ki skrbi za umirjeno vreme. Oblačni pasovi s padavinami se bodo prek Britanskega otočja usmerjali na daljni sever stare celine, nekaj ploh in neviht bo popoldne nastalo tudi nad Alpami in Apenini. V južni Evropi bo še vročina, marsikje drugje pa bodo temperature, kljub precej sončnemu vremenu, že bolj jesenske.

Čez dan se bo sloj nizkih oblakov nad večjim delom države tanjšal in sušil, a povsem se zjasnilo se še ne bo. Bolj oblačno bo predvsem v SZ in južni Sloveniji, kjer popoldne ni povsem izključena kakšna ploha ali manjša nevihta. Na Primorskem, kjer bo ob šibki burji največ sonca, se bo ogrelo do 31 st. C. Drugod po državi bo izmerili od 24 do 26 st. C. Na Gorenjskem bo 23 st. C.

Tudi jutri razgled z vrhov ne bo segal prav daleč. Oblačno in megleno bo z le krajšimi sončnimi obdobji. Sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Veter bo šibak in bo v sredogorju pihal iz vzhodne, v visokogorju pa iz južne smeri.

V petek bo vreme podobno. Veliko bo oblakov in le malo sonca. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod lahko nadaljevale v noč. Tudi ob koncu tedna se bo nad nami zadrževal vlažen in nestabilen zrak. Plohe in nevihte bodo v soboto še nekoliko pogostejše, vendar se bodo zaradi odsotnosti močnejših vetrov zadrževale predvsem nad hribovitimi predeli. Kljub veliki spremenljivosti vremena pa bodo temperature povsem poletne.