četrtek, 18 julija, 2024
DomaVremeKonec štiridnevnega vremenskega besnenja

Konec štiridnevnega vremenskega besnenja

Končuje se štiridnevno vremensko razdejanje Slovenije, a slednje ne pomeni, da se bodo razmere na najbolj prizadetih območjih v največji naravni katastrofi v Sloveniji umirile. Vode se bodo ustalile in začele upadati, a veliko nevarnost bodo predstavljali plazovi, saj je zemlja zelo namočena.

Ponoči bo večinoma oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe in manjše nevihte z lokalnimi nalivi, ki pa ne bodo preveč intenzivni. Do jutra bodo padavine povsod ponehale, začelo se bo jasniti. Po nižinah bo nekaj megle. Najbolj sveže bo na SZ, kjer se bo ohladilo do 5 stopinj. V večjem delu Slovenije bo zjutraj 11 ali 12 stopinj Celzija, 15 stopinj bo ob morju.

Dopoldne bo precej sončno in suho, popoldne pa se bodo predvsem na severu in vzhodu Slovenije pojavljale krajevne plohe, a količina padavin ne bo velika. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod severni veter. Dnevne temperature bodo na severu bo 19, 20 stopinj Celzija. Stopinja ali dve več bo v osrednji in JV Sloveniji, na Primorskem se bo ogrelo do 26 stopinj Celzija.

Dopoldne bo v gorah precej jasno in večinoma suho, popoldne pa bo še nastalo nekaj ploh, v visokogorju bodo lahko tudi snežne. Pihal bo šibak do zmeren SZ veter, k nam bo dotekal razmeroma hladen zrak, na 1500 metrov bo 8 stopinj Celzija, na 2500 metrov pa le stopinja nad ničlo.

Torek bo sončen in suh, jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije pod 10 stopinj, popoldne bo do 25 stopinj. V sredo bo ponovno nekaj več oblakov, predvsem na severu bo popoldne nekaj ploh, večji del Slovenije pa bo ostal povsem suh. V nadaljevanju tedna bo večinoma sončno, jutra bodo še razmeroma sveža, ob koncu tedna pa bodo dnevne temperature blizu 30 stopinj Celzija.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča