petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoGregorjev sejem v Nm

Gregorjev sejem v Nm

V petek (25. marca) se je odprl največji pomladni kmetijski sejem, ki zaradi pestre ponudbe in bogatega spremljevalnega programa slovi tudi kot priložnost za druženje in ustvarjanje novih spominov. Konec tedna bo zaradi Gregorjevega sejma 2022 posebej živahno na ploščadi pred trgovskim centrom Supernova Novo mesto.

Na tradicionalnem sejmu bodo lahko obiskovalci našli kmetijske stroje in pripomočke, avtomobile, izdelke za dom in vrt, tekstil, bižuterijo, pa tudi lokalno pridelano sadje in zelenjavo, domače mesnine, pekovske in mlevske izdelke, domača olja, medene, mlečne in rokodelske izdelke. Več kot 150 razstavljavcev in društev se bo predstavljalo na več kot dveh hektarih razstavnih površin, sejem pa letos prvič organizira združena KZ Trebnje-Krka, medtem ko je prej četrt stoletja živel s KZ Krka.

»Predvsem želimo, da bi Gregorjev sejem obiskalo čim več obiskovalcev, ki bi se na njem dobro počutili. Zato smo poleg številnih razstavljalcev in bogate sejemske ponudbe s področja kmetijstva, vrtnarstva, domače in drugih obrti pripravili tudi raznolik spremljevalni program. Verjamemo, da bo vsak našel nekaj zase in da bodo obiskovalci začutili utrip kmetijstva in vrtnarstva ali pa na Gregorjevem sejmu zgolj preživeli prijeten dan,« pravi direktor KZ Trebnje-Krka Stanko Tomšič.

Letos bodo tako na odru prireditvenega šotora nastopili ansambla Azalea in Nemir, Dejan Vunjak, Etno banda Poseben gušt, Manca Špik in finalistka oddaje Slovenija ima talent, Belokranjka Tina Pezdirec. V soboto bodo nasvete mame Manke s pesmijo obogatili vinogradniški pevski zbori, v nedeljo pa se bodo na odru zvrstili harmonikarji, učenci Sandija Ravbarja in Aleša Smoliča, ter ljudski pevci, godci in plesalci. In ker je pomemben del vsakega doživetja tudi kulinarika, bo na sejmu poskrbljeno za hrano in pijačo. Med drugim bo vse tri dni na pokušino tlačenka velikanka Dobrote s kmetije, v soboto pražen krompir kot glavna jed, v nedeljo pa avtohtona dolenjska hrana, ki jo bo pripravljal chef Robert Gregorčič.

Medtem ko bodo starši preverjali ponudbo na stojnicah, bodo otroci lahko uživali na igralih, se v soboto ob 10. uri preizkusili v cirkuških spretnostih (Teater Cizamo) ali v nedeljo ob 11. uri migali z Majo Jovanovič. Na ogled bo tudi razstava risb, ki jih ustvarjajo otroci iz trebanjskega vrtca Mavrica in novomeškega vrtca Ciciban.

Sejem se bo zaključil v nedeljo z žrebom vstopnic. Vsi obiskovalci bodo namreč lahko z nakupom vstopnice sodelovali v nagradnem žrebanju, ki bo najsrečnejšemu med njimi prineslo glavno nagrado – traktorsko kosilnico VT 980. (LAPEGO)

Cena vstopnice je 5 €. Otroci do 15. leta imajo prost vstop. Karte bodo na voljo na blagajni sejma.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča