torek, 18 junija, 2024
DomaŠportKonec tedna 'Kids tour of Slovenia'

Konec tedna ‘Kids tour of Slovenia’

V novomeškem Kolesarskem klubu Adria Mobil se zavedajo, da je potrebno bodoče kolesarske šampione vzgajati in navduševati za kolesarstvo že v otroških in najstniških letih, zato je del klubske strategije usmerjen prav v delo z mladimi, v vzgojo mladih kolesarskih upov.

Tudi iz tega razloga v klubu organizirajo otroške in mladinske dirke. Ena izmed njih je tudi Kids tour of Slovenia, ki je bila prvič organizirana leta 2018, takrat še pod imenom Dirka po Dolenjski, ki od leta 2020 nosi današnje ime. Dirka je namenjena deklicam in dečkom ter mlajšim mladinkam in mladincem.

Tradicionalno se bo začela v Dolenjskih Toplicah, v petek, 30. junija, na progi od Podturna do Baze 20. V soboto, 1. julija, bosta premierno na sporedu dve etapi. Najprej dopoldan v Novem mestu, kjer bo v Dolenjem Karteljevem vožnja na čas, popoldan pa bo v Kostanjevici na Krki krožna dirka, kriterij na kostanjeviškem otoku. Zaključek bo v nedeljo, 2. julija, s kraljevsko etapo v Šentjerneju (Šentjernej – Vrhpolje – Mokro polje – Šentjernej).

Na dirko je zaenkrat prijavljenih 360 kolesarjev iz 11 držav. Poleg domačih, bodo nastopili kolesarke in kolesarji iz Turčije, Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Češke, Norveške, Španije in ZDA. Veseli nas in počaščeni smo, da je letos našo dirko podprla tudi Fundacija Primoža Rogliča https://www.primozroglic.com/fundacija-primoz-roglic/, kar je samo potrditev, da z mladimi delamo dobro in da smo pri tem zelo uspešni, so sporočili iz novomeškega kluba.

V času dirke bodo na trasah kratkotrajne začasne in popolne zapore prometa, zato vse prosimo za strpnost in se zahvaljujemo za razumevanje. Vabimo vas, da si Kids Tour of Slovenia ogledate v čim večjem številu in da športno spodbujate bodoče kolesarske šampione.

Več na povezavi: https://tourofslovenia.si/sl/kids

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča