Konec tedna prestregli 169 ilegalcev

0
155

Policisti so na območju Policijske uprave Nm konec minulega tedna spet imeli veliko dela z nezakonitimi prehodi državne meje. Največ ilegalcev je mejo prestopilo na območju Posavja oz. Policijske postaje Brežice.

Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Črne gore. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu izsledili sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 15. 9. in 19. 9. na območju PP Brežice (Loče, Slovenska vas, Podgračeno, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi, Mostec, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 95 državljanov Burundija, 39 državljanov Indije, pet državljanov Afganistana, po štiri državljane Turčije, Sirije, Pakistana in Konga, po dva državljana Maroka in Gambije, državljana Somalije, državljana Kameruna in državljana Gvineje Bissau. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.