sreda, 8 maja, 2024
DomaKronikaKonec tedna prestregli 368 ilegalcev in tihotapce

Konec tedna prestregli 368 ilegalcev in tihotapce

Policisti so med vikendom na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 368 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo oziroma se nahajali na območju Slovenije brez ustreznih dokumentov. Po do sedaj znanih podatkih jih je največ bilo iz Pakistana, Maroka, Bangladeša, Nepala, Afganistana in Sirije. Vsi so bili prijeti na območju Posavja. Postopku s tujci še niso zaključeni.

V soboto nekaj po poldnevu so policisti specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave na bencinskem servisu na Obrežju ustavili dve vozili poljskih tablic – prvo je vozil 32-letni državljan Uzbekistana, drugo pa 29-letni državljan Kirgizistana. Prvi je v avtu vozil družino iz Turčije (dva odrasla in trije otroci), drugi pa dva državljana Iraka in enega iz Turčije. Nihče od njih ni imel ustreznih dokumentov za prestop notranje meje. Oba avtomobila so zasegli, voznika pa pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Policisti novoustanovljene policijske postaje za izravnalne ukrepe so v soboto popoldne v okolici Obrežja kontrolirali osebni avtomobil hrvaških tablic, ki ga je vozil 32-letni državljan Kosova. V vozilu je imel tri državljane Kitajske, ki niso imeli ustreznih dokumentov. 32-letnika so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja, avto so mu zasegli. Postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča