petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeKonec tedna z dvema frontama

Konec tedna z dvema frontama

V prihodnjih dneh nas čaka pestro vremensko dogajanje, deležni bomo tudi obilnih padavin. V četrtek še ne. Ponoči bo v višjih legah zapihal JZ veter. V hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije se bo pooblačilo, drugod bo še prevladovala jasnina. Ker topel JZ-dnik do jutra še ne bo segel v nižine, bomo marsikje tudi jutrišnji dan začeli z minusom. V alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevske se bo ohladilo do -5 stopinj. Drugod bo od -3 do 0, na Primorskem bosta 2 stopinji nad ničlo.

Dopoldne se bo oblačnost na zahodu zgostila in prekrila vso državo. V večjem delu Slovenije bodo oblaki le v višjih plasteh ozračja, zato se bo tudi popoldne marsikje še našel prostor za sončne žarke. Več nizkih oblakov in s tem manj sončnih žarkov bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije, kjer bo proti večeru ponekod že lahko rahlo deževalo ali rosilo.

Ob vse izrazitejšem JZ vetru bo popoldne najtopleje na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 13 st. C. Podobno bo tudi ob morju, drugod bo kakšna stopinja manj. Najbolj sveže bo na Gorenjskem, kjer bo okoli 7 st. C.

Petek bo oblačen z občasnimi padavinami, ki bodo večji del dneva nastajale predvsem v zahodni Sloveniji, zvečer, ko nas bo dosegla hladna fronta, pa se bodo okrepile in razširile nad vso državo. V noči na soboto se bo meja sneženja predvsem na Koroškem, Notranjskem in Kočevskem spustila do nižin. Obisk zime bo le kratkotrajen, saj bo že kmalu po prehodu fronte spet zapihal toplejši JZ-dnik. Ta nam bo poleg višjih temperatur v soboto prinesel tudi kar nekaj sonca. Vendar tudi takšno vreme ne bo trajalo prav dolgo. Že v nedeljo nas bo namreč prešla nova hladna fronta s kar obilnimi padavinami in nizko mejo sneženja. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča