Korona in protestniki, Pogačar ostaja v rumenem

0
427

Še preden se je začela deseta etapa dirke po Franciji so iz tabora UAE Emirates prišle slabe novice. Zaradi pozitivnega testa na koronavirus je moral Tour že zaključiti George Bennett, pozitiven pa je bil tudi Rafal Majka, prvi Pogačarjev pomočnik. A Poljak je dirko lahko nadaljeval, saj je njegov CT bil nad vrednostno mejo 35. Dirko so 33 km pred koncem etape zaustavili protestniki. Organizatorji so ob protestnikih zaustavili vse skupine kolesarjev, tudi prvega med ubežniki Alberta Bettiola, ki je ušel skupini protestnikov.

Deseto etapo je dobil Danec Nielsen. Glavnina s Tadejem Pogačarjem je za zmagovalcem zaostala za 8 minut in 54 sekund, a je slovenski as še naprej vodilni v skupnem seštevku in ima 11 sekund prednosti pred Nemcem Kämnejem, ki je bil danes deseti. Primož Roglič je na 13. mestu.

Korona in protestniki, Pogačar ostaja v rumenem
Zajetje zaslona (Eurosport)

Deseta etapa spada med najkrajše. Začela se je v Morzinu ob 13.30, končala pa predvidoma malo po peti uri na gorskem letališču v Megevu, skupna dolžina je 148 kilometrov. V skupnem seštevku je v vodstvu slovenski as, Tadej Pogačar, ki ima pred prvim zasledovalcem Jonasom Vingegaardom 39 sekund prednosti.

(zajetje zaslona Eurosport)